懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

kamanhuiii 發表於 18-9-7 18:12
希望下星期見到閃閃

嗯嗯 一定會嘠,絕對係排卵遲左,我當時都細左2w

複式洋房

咸魚妹妹 發表於 18-9-7 20:14
我都係咁 9w幾去照 照出黎得6w無心跳 之後抽血驗指數 最後唔好彩(emoji)
...

想抽血係咪我要同醫生提出架?

洋房

kamanhuiii 發表於 18-9-7 20:41

抽血會準囉 驗懷孕指數 正常有孕個指數會越黎越大 隔左幾日再驗 如果低左 就好大機會無 如果指數無低持續上升 咁就恭喜哂!
上次個醫生見我呆左 就建議我抽血

別墅

kamanhuiii 發表於 18-9-7 18:28
我睇過兩個醫生,都冇提過有機會關遲排卵事,所以真係勁擔心想問下係醫生口頭同你講7w定會係超 ...

因為我經期超級唔準,所以醫生都照番超聲波相既size 去定幾多週,因為果陣已經有心跳所以醫生話都正常,只不過我作小產。我覺得你唔洗咁擔心住先,因為你個胎有成長過。

別墅

小驚 發表於 18-9-7 19:25
怕肥就食低脂芝士...
因為我有妊娠糖尿,控制緊飲食,
而芝士係營養師同我講可以一餓就可以食嘅。

我鐘意食飯同米粉,唔怪得b會偏大,唔知食咩好,我都驚有妊娠糖尿病,我本身肥底,27號飲糖水都驚中招呀,有咩方法可以降低同埋可以食飽dd?

男爵府

蔡小姐0712 發表於 18-9-7 23:29
我鐘意食飯同米粉,唔怪得b會偏大,唔知食咩好,我都驚有妊娠糖尿病,我本身肥底,27號飲糖水都驚中招呀, ...

其實妊娠糖尿係無得避,有啲媽咪狂飲汽水,狂食零食都無事。
有啲媽咪食到好清淡都有妊娠糖尿。
所以妊娠糖尿都唔係好關飲食事。
如果你想飲糖水嗰日血糖好啲,可以飲完糖水嗰兩小時內出醫院行下。
行到有啲汗水,咁胰島素會出得好啲嘅。

平時做多少少運動,飯後唔好齋坐齋瞓。
每餐正餐同小食都要隔 2 小時,唔好密密食。

大宅

kamanhuiii 發表於 18-9-7 20:41

如果媽媽擔心,唔一定要同醫生講
可以自己上化驗所抽血驗hcg,隔日上去驗多次,有翻倍就代表bb有生長緊
唔好自己諗,對bb有信心呀要

別墅

小驚 發表於 18-9-8 00:58
其實妊娠糖尿係無得避,有啲媽咪狂飲汽水,狂食零食都無事。
有啲媽咪食到好清淡都有妊娠糖尿。
所以妊娠 ...

謝謝你的分享,我會學下

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

醫生都無話打定輸數,你依兩個禮拜先多D休息,養肥個胎,比D信心BB.

首頁

尾頁

跳至