搵老人院搵到好灰…

jhjac
|
本身都諗過接老人家返黎屋企照顧…
但屋企比較細,環境唔係咁適合照顧佢(冇位擺電動護理床,同埋沖涼之類既都好唔方便)
所以都係想搵間環境好D既老人院等佢住得舒服D,但搵咗個幾月都未搵到啱佢狀況既…
唉,依家都唔知點好,又冇理由一直放佢喺醫院唔理,壓力好大…

HELRON
|
http://www.yuenyuensocialservice.org.hk/web/subpage.php?mid=47
我亞嫂在這間做緊,佢話好過之前佢做過其他的老人院.
jhjac    發表於 18-9-10 12:33
wcpcelia    發表於 18-9-7 10:43
tsung
|
HELRON 發表於 18-9-6 16:43
http://www.yuenyuensocialservice.org.hk/web/subpage.php?mid=47
我亞嫂在這間做緊,佢話好過之前佢做過其 ...

家家公主
|

你邊區呀 ?? 我親人住果間幾好....個個獨立房...唔係好大間..但我覺得OK
地方環境乾淨又大...有個花園....晌元朗....D姑娘算係咁.....
fatgarden
|
有無東九龍區,唔該!
c.vieri
|
去土瓜灣睇下,有幾間都算環境乾淨、姑娘都好好
我愛芝麻卷
|

你邊區呀? 記得搵私人院舍嘅同時,搵醫院社工幫你哋排政府位, 一排要排幾年。政府位平好多, 管理亦都比私人院舍好。
二小姐
|
fatgarden 發表於 18-9-6 17:25
有無東九龍區,唔該!

佛教沈馬瑞英護理安老院
小ice
|
家家公主 發表於 18-9-6 17:23
你邊區呀 ?? 我親人住果間幾好....個個獨立房...唔係好大間..但我覺得OK
地方環境乾淨又大...有個花園.... ...

邊間?可以pm我嗎?thx 我媽媽遲d都可能需要...住元朗,方便探望
家家公主    發表於 18-9-6 17:46
bbkkc
|
我麻之前住個間斧山道宏景, 個老闆都好有心幫d老人家
heather1106
|
fatgarden 發表於 18-9-6 17:25
有無東九龍區,唔該!

太子道(太子護老院?)年幾兩年前 我爸住一人房好似7000定7500
紫翹
|
heather1106 發表於 18-9-6 19:43
太子道(太子護老院?)年幾兩年前 我爸住一人房好似7000定7500

我媽住二人房都要萬三
sau2005
|
其實一般 比較企理嘅老人院收費幾錢左右?
bosch
|
試下搵醫務社工, 佢地有老人院名單, 你有咩要求可以同佢講番, 之後可以shortlist 到2間俾你去參觀.
honthont
|
heather1106 發表於 18-9-6 19:43

12年前鄰居都介紹話太子護老院幾好
樓主有時間可以去睇下
heather1106
|
honthont 發表於 18-9-6 21:17
12年前鄰居介紹話太子護老院幾好
有時間可以去睇下

吾係我要搵呀⋯⋯我覆樓主的
熊妹妹
|
家家公主 發表於 18-9-6 17:23
地方環境乾淨又大...有個花園.... ...

可以pm資料給我嗎?想睇下啱唔啱老人家心水
mimi005
|
我同事個阿爸,未等到已經.........資源不足
honthont
|
heather1106 發表於 18-9-6 21:49
吾係我要搵呀⋯⋯我覆樓主的

係喎係喎sorry
Cherrytina
|
回覆 我愛芝麻卷 的帖子