新手淘寶

域琪425
|
想問吓因爲我收貨地址明明填咗我附近SF地址,咁點解佢顯示收貨地址響大陸既
域琪425
|
有無jm可以教吓我呀?唔該哂

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Minor
|
域琪425 發表於 18-9-6 18:05

你係咪集運?因為佢要運到大陸個集運倉…等所有野到齊晒,你再合拼轉運黎香港
Minor
|
域琪425 發表於 18-9-6 18:05

同埋你揀四方但又填順豐地址咁怪既?
Jasmine-4711
|
未用過SF,會唔會先到SF在大6最接近香港的倉,然後轉運落來港?

通常集運都要先入大6倉再轉運到港。

你可打去SF 問下
andyman
|
域琪425 發表於 18-9-6 18:02
想問吓因爲我收貨地址明明填咗我附近SF地址,咁點解佢顯示收貨地址響大陸既
...

你係用緊官集菜鳥, 等所有貨到齊菜鳥, 你比運費時選擇去邊間香港的集運點取, 但就唔係SF 站, 因 為菜鳥去唔到SF .
小軒軒
|
域琪425 發表於 18-9-6 18:02
...

你用左官方集運,但無揀順豐

宜家只可以齊貨後揀 4px 既地方收貨

應該都揀得落手既
域琪425
|
Minor 發表於 18-9-6 18:10
同埋你揀四方但又填順豐地址咁怪既?

因為我響淘寶設置果度填順豐地址,同埋我落單果陣佢好似無俾我揀用咩公司,所以我自己都唔知揀咗四方
洛婷
|
域琪425 發表於 18-9-6 18:17
因為我響淘寶設置果度填順豐地址,同埋我落單果陣佢好似無俾我揀用咩公司,所以我自己都唔知揀咗四方:igiv ...

我之前都試過類似咁樣,
系統自動揀咗集運,
你要另外 click 自行聯絡賣家,
同佢講用順豐,
我多數會叫賣家順豐到付,
佢幫你改返 0 運費再付款,

到咗香港我再俾運費就 ok
蘋果木
|
因為我響淘寶設置果度填順豐地址,同埋我落單果陣佢好似無俾我揀用咩公司,所以我自己都唔知揀咗四方:igiv ...

你似係揀左直送到香港,因為如果係集運,佢後面會寫轉運倉,但我見你係寫直送!
蘋果木
|

同埋你用官方集運吾需要寫集運地址,只需要寫你自己收貨地址,你付款前可以揀集運商的,假如你揀左順豐,D貨就會先落順豐集運倉!
Parasoo
|
順豐好貴架,你用集運果啲啦,上佢地網址開個account好方便,地址填大陸集運地址,佢集齊貨就會送去香港,可以自提或送去指定地點。
hohoho2013
|
樓主用官方集運,但揀錯咗4px
馬明嫂
|
下次 比錢前 問清楚可唔可以順豐到香港
賣家自然幫你用順豐
Poyau
|
hohoho2013 發表於 18-9-6 21:12
樓主用官方集運,但揀錯咗4px