「全民」造星?請問有無改錯名?

feclagnes
|
人地韓國真係全民投票,唔係紅嘅做導師,半紅不黑做評判(欠公信力)全民都話B組好過A組,講真,揀蟀係兩班導師公平揀,最多話自己無眼光,唔應該話甩皮甩骨嘅教得好就要讚。

全民都係外貌協會行先,有才華,識跳識唱就更好,A組真係無邊個係樣貌出眾,令觀眾印象深刻。B組肥仔唔靚仔,但跳舞時,堅係吸引,但A組大部分都.......所以根本唔係「全民」,係自己都紅唔起嘅評判去決定佢地,真係唔公平

tsung
|

~phyllis~
|
feclagnes 發表於 18-9-6 18:41
人地韓國真係全民投票,唔係紅嘅做導師,半紅不黑做評判(欠公信力)全民都話B組好過A組,講真 ...

成個節目睇到琴晚最突出係劉小姐好惡,由佢出去兇到爆炸頭轉燈,到佢兇到b team 導師同埋花姐呆呆地...我隔住電視都呆哂!
feclagnes
|
~phyllis~ 發表於 18-9-6 19:13
成個節目睇到琴晚最突出係劉小姐好惡,由佢出去兇到爆炸頭轉燈,到佢兇到b team 導師同埋花姐呆呆地...我隔 ...

講真,我都唔後生。聽劉小姐歌大,今次佢嘅表現,確實令我對佢改觀。

節目名「全民」真係得啖笑,半紅不黑嘅評判,自己都唔成功,憑咩去評人?

劉小姐之前話評判唔應該話自己班仔(評判唔會戲劇,劉小姐話主辦單位問題)

咁主辦單位改錯埋節目名添,「星」係要有觀眾緣,依家好明顯B組比A組更有民心。

講真,口講唔捨得去b組班仔,實質點解會揀嗰5個,佢自己都話覺得佢地...有可能跟唔上進度,笑左囉⋯⋯

同中學一樣,覺得佢地跟唔到進度,band 1去band 2有咩分別,係好聽d啫
chloe666
|
feclagnes 發表於 18-9-6 19:35
講真,我都唔後生。聽劉小姐歌大,今次佢嘅表現,確實令我對佢改觀。

節目名「全民」真係得啖笑,半紅不 ...

以前鍾意聽劉的歌 ,對佢印象都oK, 但睇完 全民 之後對劉好反感
wcpcelia    發表於 18-9-7 10:34
apelok
|
本身有兩個已經係直入五強,跟本成班陪玩之嘛
|
feclagnes 發表於 18-9-6 18:41
人地韓國真係全民投票,唔係紅嘅做導師,半紅不黑做評判(欠公信力)全民都話B組好過A組,講真 ...

講明造星,晉級的點都應該有星味至得㗎!唱歌反白眼、表現騎尼、唱歌、跳舞、樣貌全部差d嘅(有d係所有缺點有齊)都出到線,反而有外型、跳舞出色、表現有大將之風集於一身的卻要出局,叫人點服?唔係大家睇小A team, 而係A team表現真係差過人呀!
ChingYee123
|
全民造星?我無睇喎,都唔知發生咩事?點樣全民呀?有幾多點收視?
feclagnes
|
1773 發表於 18-9-6 19:46
講明造星,晉級的點都應該有星味至得㗎!唱歌反白眼、表現騎尼、唱歌、跳舞、樣貌全部差d嘅(有d係所有缺 ...

唔緊要,Gin同Ellen講嘅評語,根本係廢話,蕭話人....因肌肉先揀佢地,我聽到都覺得佢膚淺兼幼稚,請問評分標準係......

香港小姐都美貌與智慧,學歷,問答,才藝,全民造星嘅評判,評語....有肌,唔識跳,但睇到佢地盡力,一時話要娛樂性,一時又話要實力(b組走音,講真A組都有走音囉⋯⋯)話要知自己有咩不足,咁....Gin你有又咩不足,依家都紅唔起?有無檢討,無觀眾緣,唱歌太花巧(陳潔靈咁樣話過佢)有無每句好似佢自己咁講,每句都要有唔同表情Gin跳舞又要唔要改呀⋯⋯?
|
feclagnes 發表於 18-9-6 19:58
唔緊要,Gin同Ellen講嘅評語,根本係廢話,蕭話人....因肌肉先揀佢地,我聽到都覺得佢膚淺兼幼 ...

Gin lee 話B組有實力和努力.....不過,通通要歸零㗎!評分準則係乜,我諗佢都答唔出!好好笑呀!係恥笑呀!
feclagnes
|
1773 發表於 18-9-6 20:05
Gin lee 話B組有實力和努力.....不過,通通要歸零㗎!評分準則係乜,我諗佢都答唔出!好好笑呀!係恥笑呀 ...

仲扮晒魚蝦蟹話已唔知邊組係劉小姐教,假到....

觀眾AB組兩邊人都係同一時間認識,點解大部分觀眾都欣賞B組,花姐都欣賞多,佢地有無反思?

「星」係要有觀眾緣,唔係有人撐,有人捧就一定成功,Juno係好好例子
jasmine0527
|
我都覺,Gin Lee 啲評語好廢
ifcsir
|
1773 發表於 18-9-6 19:46
講明造星,晉級的點都應該有星味至得㗎!唱歌反白眼、表現騎尼、唱歌、跳舞、樣貌全部差d嘅(有d係所有缺 ...

yes
ifcsir
|
feclagnes 發表於 18-9-6 20:11
仲扮晒魚蝦蟹話已唔知邊組係劉小姐教,假到....

觀眾AB組兩邊人都係同一時間認識,點解大部分觀眾都欣賞B ...

同意
Poyau
|

feclagnes
|
Poyau 發表於 18-9-6 21:48

頭先我再以c9眼光望A組有邊位有潛質做「星」堅係無,拿,唔好插我,姜濤我都覺得中上,如果以「星」做標準,但佢仲後生,10年後先29歲,大把時間雕琢,10年應該仲有男人味,依家就小鮮肉

Anson個人感覺有d似狄以達,肥仔跳舞堅吸引,但外貌和高度,難以「星」
Poyau
|
feclagnes 發表於 18-9-6 21:58
頭先我再以c9眼光望A組有邊位有潛質做「星」堅係無,拿,唔好插我,姜濤我都覺得中上,如果以「星」做標準 ...

全民造馬 算吧
feclagnes
|
Poyau 發表於 18-9-7 10:01
全民造馬 算吧

tantanmama
|
我之前睇咗produce 101 season 2, 實在冇辦法睇全民造星.
feclagnes
|
tantanmama 發表於 18-9-7 10:30
我之前睇咗produce 101 season 2, 實在冇辦法睇全民造星.

無評分準則,評判自己本身都半紅不黑,A組劉小姐同火火「貼錢請人」教班仔,B組無囉⋯⋯

咁係咪代表B組「靠自己努力」無父幹母幹

之前都改過一次賽制,再改又如何?一係從開始就唔比改