自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

feclagnes 發表於 18-9-7 10:19

男爵府

回覆樓主

其實我諗已經決定左邊個係第一,其他只係襯托下,唔掉走d實力勁同樣好既,咁又點顯得佢地想既第一名會實至名歸呢?

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

conconchan 發表於 18-9-7 10:49
其實我諗已經決定左邊個係第一,其他只係襯托下,唔掉走d實力勁同樣好既,咁又點顯得佢地想既第一名會實至 ...

如果係真.....咁.....攞第一嗰個.....唔見有潛質造星,A組導師貼錢請人教班仔係多餘

不過算啦,節目名(何來全民?應該一開始就全民選,「星」係要有觀眾緣(全民選合情合理)、賽制都兒戲(無評分標準?),又請連自己都紅唔起嘅藝員歌手和膚淺的簫生(因為肌肉....揀鴨仔咩⋯⋯)做評判,細蚊仔玩泥沙

男爵府

feclagnes 發表於 18-9-7 11:16
如果係真.....咁.....攞第一嗰個.....唔見有潛質造星,A組導師貼錢請人教班仔係多餘

不過算啦 ...

咁我都係估姐,我未追貼黎睇,我只係睇左一半,但近期已經話有大熱門俾唱片公司睇中,出道在望,仲差100萬就順利晒啦,但我信有時落選左既前途仲比拎第一既更好呢,其實我只係當一個節目黎睇,唔會太有什麼特別感覺,但我睇好既人寧願佢之後前途更好,只係而家未有人欣賞佢地

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

劉小姐好霸道,一定要人順佢意,個比賽超唔公平
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

feclagnes 發表於 18-9-7 11:16

不過算啦 ...

唯一我覺得差既係搵左一d自以爲好紅,但其實好無料既人黎做所謂既評判姐(除左bii),其實素人黎參加比賽已經好有勇氣,仲要俾班半紅不黑既人黎批評,我會覺得黎呢個比賽簡直侮辱緊自己

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

conconchan 發表於 18-9-7 11:20
咁我都係估姐,我未追貼黎睇,我只係睇左一半,但近期已經話有大熱門俾唱片公司睇中,出道在望,仲差100萬 ...

香港樂壇係難做,分分鐘食穀種,揾唔到食,好似Justin, 衛蘭(開過演唱會)都要响街busking,好聽就不定時分享音樂,你有無見以前4大天王會响街busking

劉華、城城、學友和黎生係要比錢買演唱會飛先會現場唱比你聽。

反而有潛質跳舞,如肥仔、Anson(雖則落選)識跳舞,吸引妹妹仔c9,開間跳舞學校,好似狄以達咁,反而會揾到食,好過簽10年Viu,有錢之餘,同時追夢,依家咁多平台可分享音樂,主業開班教跳舞(吸取後生,c9就當減肥),副業先唱歌仲揾得多

男爵府

feclagnes 發表於 18-9-7 11:41
香港樂壇係難做,分分鐘食穀種,揾唔到食,好似Justin, 衛蘭(開過演唱會)都要响街busking,好聽就不定時 ...

其實係好慘,衛蘭聽過佢唱live真係好正,我老公好中意佢,但佢其實自己初期都唔算努力,只係靠把聲真係唔會搵到食,後期知道咁係唔得先發奮但已經太遲,而家韓星當道,又肯努力又自細培訓就已經成功左一半,而家連台星都開始衰落,紅既咪繼續紅囉,唔紅既就再見

伯爵府

esmehouse 發表於 18-9-7 11:25
劉小姐好霸道,一定要人順佢意,個比賽超唔公平

簡直係怪獸家長,佢自己行出去,改賽制就得,人地B組話想留7個仔(多兩個)就話viu如果再咁改就欠公信力。

如果班仔有天資,就唔洗自己攞錢揾人教仔。B組評判無自己科水揾人教,下次再cut人,係咪要讚下B組班仔

當時自己無眼光搶仔,到依家話甩皮甩骨教得好,進步好多,笑左囉⋯⋯

男爵府

feclagnes 發表於 18-9-7 11:41
香港樂壇係難做,分分鐘食穀種,揾唔到食,好似Justin, 衛蘭(開過演唱會)都要响街busking,好聽就不定時 ...

其實你岩,自己專長寧願開拓自己事業仲好

伯爵府

conconchan 發表於 18-9-7 11:25
唯一我覺得差既係搵左一d自以爲好紅,但其實好無料既人黎做所謂既評判姐(除左bii),其實素人黎 ...

Bii都唔係一帆風順,2008年,因年少叛逆令老闆李亞明失望,曾放棄過佢,將佢送到中國大陸去找在大陸工作嘅老豆。過程並唔順利,Bii曾經响大陸工廠和火鍋店打過工,吃了唔少苦。先開竅

所以追夢係好奢侈,尤其响香港,全民造星全部仔(包括已淘汰)都好抵讚,唔係個個香港人都咁勇敢,好多為現實低頭,做咸魚

男爵府

feclagnes 發表於 18-9-7 12:11
Bii都唔係一帆風順,2008年,因年少叛逆令老闆李亞明失望,曾放棄過佢,將佢送到中國大陸去找在大陸工作嘅 ...

Yes ,所以我係好佩服bii,自身努力真係好重要,再加上天時地利才會造就到一個星出黎
同埋去比賽真係要有勇氣,唔係個個都得(至少我因爲怕而無去追夢),所以唔好再話邊個值同唔值,只要對得住自己就已經無憾

首頁

尾頁

跳至