當你病左老公會點對你

bbfastdcome
|
係咪生左bb之後 老公就唔會好似以前咁 我病到hihi 佢都唔幫我湊女連問候都無一句 見我氹左女女訓教就出街 陪都唔陪下我
Apple_Orange_T
|
bbfastdcome 發表於 18-9-6 21:51
係咪生左bb之後 老公就唔會好似以前咁 我病到hihi 佢都唔幫我湊女連問候都無一句 見我氹左女女訓 ...

你講出我的感覺
Supertalkative
|
係咪生左bb之後 老公就唔會好似以前咁 我病到hihi 佢都唔幫我湊女連問候都無一句 見我氹左女女訓 ...

會自己頂晒叫我早點訓覺!
紫翹
|
Supertalkative 發表於 18-9-6 22:26
會自己頂晒叫我早點訓覺!

除左早起佢唔想顶外,其他野佢会顶晒
rayrayus
|
我病時老公會幫多少少手湊仔,但家務仍然唔會做,等我好返先做
wcpcelia    發表於 18-9-7 10:30
mctl1995
|
我病時老公會叫我乜都唔好做,唔好睇,唔好上網,早d瞓
家文
|
老公好照顧我,我唔舒服去訓覺,半夜訓醒唔見老公係隔離,原來佢出左廳訓SOFA, 話我唔舒服想我一個人訓晒張床訓得舒服啲
hennyyoyo
|
mctl1995 發表於 18-9-6 22:33
我病時老公會叫我乜都唔好做,唔好睇,唔好上網,早d瞓

一樣,仲煲埋粥
米米子
|
佢湊仔我瞓覺
無話可說
|
咪只係睇仔囉!不過多數我地病,個仔仲細果陣就會放低比奶奶,怕傳染!
Annyiu
|
我老公會覺得我誇大,佢會照顧我,但係會俾啲懷疑的說話我聽

試過兩三次佢見到我嘔先信
家文
|
Annyiu 發表於 18-9-6 22:52
我老公會覺得我誇大,佢會照顧我,但係會俾啲懷疑的說話我聽

試過兩三次佢見到我嘔先信

我試過係床訓訓下忍不住嘔左係地下…由老公清理好…
losttoa
|
我老公會煲粥我食《佢唔識煮野抗拒廚房》雖然只係白粥,但我已經覺得好味
manki1610
|
生完病過幾次 拎藥俾我食 湊住個仔唔俾個仔打擾我等我訓
魚兒小寶貝
|
唉~~病好後要認真傾傾,佢逃避緊做爸爸及丈夫既責任。。。
超級特務
|

要出聲
叫佢幫手湊女,等你好好休息。
Repee
|

全部家務c6做,如果個仔太嘈,佢會帶佢出街玩

wcpcelia    發表於 18-9-7 10:30
WKTW
|
我老公會攪掂好哂屋企既野,仲會煲粥比我,病時我既職責就係訓
全心全意
|

我老公知我返工病左,會幫我湊仔。當然已不會好似以前咁,幫我做呢樣果樣。最多係陪我睇醫生
tester5
|

回覆 bbfastdcome 的帖子

通常我唔舒服,我會自己先睇醫生,返屋企就會同老公講:我好辛苦,想訓一陣。你幫我睇住佢地、對功課、洗碗、吸塵。。。
佢就會話:ok

咁我就去訓囉。