自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

貓薄荷123 發表於 18-9-7 09:44
一樣唔會做家務,同埋會講:系你自己攞來的,鬼叫你夜訓,最多帶女落街兩粒鍾就翻來的,有次m到肚痛又想嘔 ...
佢係咪人嚟㗎?

男爵府

bbfastdcome 發表於 18-9-6 21:51
係咪生左bb之後 老公就唔會好似以前咁 我病到hihi 佢都唔幫我湊女連問候都無一句 見我氹左女女訓 ...

我咳幾聲佢即怒啤我話我唔小心保重身體,迫我食藥,會同女玩(其實係女奴爸,一得閒就想痴住個女唔放)不過唔會即刻照顧周到家務全包~我亦唔想佢咁,佢有表示關心,唔煩佢由我大覺訓已經好好
呵番,唔好諗太多,下次佢病你視而不見,加倍奉還

珍珠宮

回覆樓主

叫我休息同做哂D野。

男爵府

一樣唔會做家務,同埋會講:系你自己攞來的,鬼叫你夜訓,最多帶女落街兩粒鍾就翻來的,有次m到肚痛又想嘔 ...

哇你呢個唔駛等第日,試下叫我做野吖我實話你有手有腳自己做,肚餓自己煮

男爵府

回覆樓主

快啲好返…無人湊女(2個)

子爵府

回覆樓主:

我哥對我嫂:
有病唔睇醫生傳染個女

伯爵府

回覆 bbfastdcome 的帖子

做晒家務,買埋外賣。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我病都係照平常一樣囉
小朋友都係我照顧架啦
咁佢要返工嘛
最多非必要家務唔做住啫

男爵府

咁衰!話下佢

伯爵府

佢會幫手做家務同湊女,俾我去瞓覺

水晶宮

回覆 bbfastdcome 的帖子

我老公對我好好, 我都估唔到我病佢可以照顧我同小朋友, 睇埋頭家, 我真係幾生修到

男爵府

回覆樓主:

都應該有十幾年前嘅事。我發燒唔退,燒到第三日先去睇醫生(係咁微燒,又冇其他徵狀),佢先知,之前以為我發脾氣唔煮唔做家務。當年仔女細,老公嫌我只顧細路忽略佢,又同99有衝突(雞蛋挑骨嗰d事啦),想當年感情就麻嘛。有嬲,我老公都係大細路,又依賴,算啦,佢又冇搞三搞四,又唔駛同99住,佢當時還俾仔女話:乜你唔知媽媽病了?同你講咗,唔係点解要帶我哋落街食吖!了解老公係一個永恆不變嘅大細路,嬲都無謂,反而知道仔女咁細(當時兩個都小學)中,都咁貼心,很感恩了。咪當湊多個大細路囉
(emoji)

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

之前既佢會話我又病 (唔理多唔多 總之一病就話我又病) D家務唔會幫我做(等我好返先做)
我話去睇醫生(一個人去) 佢打黎叫我買呢樣果樣唔趕既野, 我嬲到爆佢一鑊。

而家改左唔叫我做野 但都係唔會幫我做野

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

病左,老公咪會買粥俾我,咩都唔使我做,大女就會服侍我食藥同埋睇住妹妹唔俾佢騷擾我

水晶宮

回覆樓主

佢會帶阿仔出街 俾我喺屋企休息,都係喺呢個時候特別感覺佢錫我

首頁

尾頁

跳至