德馬訂水龍頭, 付款出問題, 點算?

wmkcnw
|
剛落單訂3個龍頭 (分別是 150, 101 和 59歐羅), 共3百歐羅, 賣家全部是 amazon.de。
德馬顯示落單成功, 立刻收到信用咭 msg 過數 1歐羅 (估計用來 verify 張咭)。

之後收到 msg 是 150 歐羅, 而不是總數, 這是否正常? 是否會每件貨分開收費?
wmkcnw
|
其餘101 , 59 歐羅, 暫未收到過數 msg
wmkcnw
|
rtkh
|
我試過,因為唔同公司分開扣數
Poyau
|
rtkh 發表於 18-9-7 10:55

可能樓主都係咁
CorrineNg
|
係咪唔同賣家。唔會一起過帳。
wmkcnw
|
3件貨都係 in stock , 刻意揀同一賣家 (分開買會少15歐元), 希望1次過 ship, 點知都係中伏。

剛剛 check account , 得收左錢件貨 prepare for shipping。其餘2件 就未收錢。

wmkcnw
|
rtkh 發表於 18-9-7 10:55
請問有無試過, 賣家寫 能夠 ship hk, 但 checkout 就話唔得, 如何解決 ? 當然可找另一賣家, 但貴些。
keung0413
|
wmkcnw 發表於 18-9-7 13:12
3件貨都係 in stock , 刻意揀同一賣家 (分開買會少15歐元), 希望1次過 ship, 點知都係中伏。

剛 ...

佢如果分開3件貨寄, 就會分3次過數, 唔使擔心
同一賣家但貨係唔同倉出貨,都會咁
我試過買20件同一貨品,因為太大量要分開兩件件寄, 都分左兩條數過
ChloeMa
|
wmkcnw 發表於 18-9-7 13:17
請問有無試過, 賣家寫 能夠 ship hk, 但 checkout 就話唔得, 如何解決 ? 當然可找另一賣家, 但貴些。
...

我試過,佢其實冇貨,所以分開寄, 但只收一次郵費。過咗幾日, 我send message 去客服, 佢再幫我跟, 等咗一兩日就send出。 仲要用咗express, end-up 第二個 shipment 快過第一個。
wmkcnw
|
keung0413 發表於 18-9-7 13:39
佢如果分開3件貨寄, 就會分3次過數, 唔使擔心
同一賣家但貨係唔同倉出貨,都會咁
我試過買20件同一貨品 ...
謝謝。咁我放心 d
wmkcnw
|
ChloeMa 發表於 18-9-7 13:49

我試過,佢其實冇貨,所以分開寄, 但只收一次郵費。過咗幾 ...
咁我睇下如果無消息, 過2日問客服。

希望佢有貨, 上星期睇中其他特價野, 昨日已經變返正價。我而家買 focus 抽拉2段龍頭, 做特價 連運費 150歐, 真係比香港賣3千幾平一半有多。大陸貨都要1千至1千5。

如果唔係賣家 offer discount , 德馬買龍頭只係平10一20%。