幾多週先開始買bb野? 照完結構嗎?

wowobibi
|
例如bb衫,奶樽,bb車,bb床呢d
musiccisum
|
wowobibi 發表於 18-9-7 09:51

之前可以睇定,
照完結構先買
Ballz
|
我覺得衫,奶樽,床,呢d 7個月後買都ok, 出街用品可以等bb 出左世按需要先買,初時都係手抱番健康院多,好小出街。出左世可以帶埋bb 去試。
freshrose
|
7 個月先買床, 其他野等到8 個幾月先買, 衫就出世果個月先買
Sweetbabymom
|
7,8 個月先買。
love_bbbabe
|
最好7個月開始買!但唔好太後期買,因為人會更加容易攰
mocha20150323
|
我係照完結構開始慢慢買d。bb車可以唔洗買住,等滿月之後出街帶bb試下。

其他野見到特價就掃啦另外,初生咩帶好需要!其他咩帶又係等bb可以直咩先買都唔遲。
hamsterma
|
wowobibi 發表於 18-9-7 09:51

照佐買都未遲,我7個月先開始準備
肥肥catcat
|
照完結構可以慢慢開始睇下買下,到後期又未必想出街
JD930
|
肥肥catcat 發表於 18-9-7 16:01
照完結構可以慢慢開始睇下買下,到後期又未必想出街

都係
珍惜眼前
|

結構完先睇,8月先開始買野,不過撞埋有折會買定(孭帶,床單)因爲睇岩要成$1999,做折$1198 平咁多,床仔我都係37週先買

wowobibi
|
Ballz 發表於 18-9-7 10:08
我覺得衫,奶樽,床,呢d 7個月後買都ok, 出街用品可以等bb 出左世按需要先買,初時都係手抱番健康院多,好 ...

請問邊d為之出街用品?
wowobibi
|
mocha20150323 發表於 18-9-7 12:30
我係照完結構開始慢慢買d。bb車可以唔洗買住,等滿月之後出街帶bb試下。

其他野見到特價就掃啦另外 ...

請問通常要買幾多款咩帶㗎?
Ballz
|
wowobibi 發表於 18-9-7 18:47
請問邊d為之出街用品?

bb 車,咩帶果d. 第日你多左帶bb 出街就會知,會慢慢買左勁多野,淨係bb 車都又勾,又雨罩,又車壂,又防蚊帳咁。。
mocha20150323
|
wowobibi 發表於 18-9-7 18:48
請問通常要買幾多款咩帶㗎?

兩款啦,一款初生,一款hip seat。
LittleSesame715
|
照完結構,等有Bb展/大特價買
touko
|
我覺得20-32週買好哂
之後再睇下有咩想加
再之後就洗定嘢
慢慢一步步
pearluffy
|
LittleSesame715 發表於 18-9-8 01:32
照完結構,等有Bb展/大特價買

搭單問下、請問幾時會有bb展/大特價?
melomelomelody
|
pearluffy 發表於 18-9-8 08:02
搭單問下、請問幾時會有bb展/大特價?

我見到一田/aeon/同九龍灣會有bb展

2018 NOTTOOBIG MEGA BABY EXPO
優質母嬰用品展

日期 及 時間:

2018年10月11日-13日 中午12:00時 – 晚上8:00時
2018年10月14日 上午11:00時 – 下午6:00時

九龍灣國際展貿中心 (KITEC) 3樓 Star Hall

一田bb展 24/9-9/10

aeon 11/9-26/9

RubyYu07
|
老人家話等7-8個月先買,驚bb小氣喔