唉...返工返到連阿囡今日應該著便服都唔記得....

mikis
|

我因為要早出門,交低晒叫姐姐換校服就走。

返到公司先醒起今日除左夜晚家長會仲好似係casual wear day....
但c6已經幫手送左阿囡返學...

想死...點記咁多野....
Abbie_mimi
|
mikis 發表於 18-9-7 10:01

返到公司先醒起今日除左夜晚家長會仲好似係casual wear day... ...

囡幾大?叫佢自己記
mikis
|
Abbie_mimi 發表於 18-9-7 10:11
囡幾大?叫佢自己記

2歲咋。返N。
我驚d同學見佢着校服會笑...唉...
但wm個腦真係有限,睇黎都係要貼晒d通告係當眼處...

sasoso
|
無大問題,自己都識照顧自己
心肝寶貝
|

返到公司先醒起今日除左夜晚家長會仲好似係casual wear day... ...

一收通告就寫低, 叫工人姐姐一齊記
wcpcelia    發表於 18-9-7 10:34
mikis    發表於 18-9-7 10:24
girlbear
|
MARK落電話行事曆度 SET時間提自己
我自己都係咁 人腦記唔到咁多嘢
davywm    發表於 18-9-7 13:05
mikis    發表於 18-9-7 10:56
mikis
|
多謝jm建議。等我試吓先...
成屋乜都係我記真係記唔到呀....
abigail321
|
Mark低La
blackblackie
|
1。響屋企個當眼處貼低學校既通告
2。響手機度mark低calenda
mikis    發表於 18-9-7 11:17
Poyau
|
mikis 發表於 18-9-7 10:16
2歲咋。返N。

不用上心 通常you're not alone
js829
|
收到通告後 mark低仲要日子 貼在大門上 又或者每年買定大月曆, 寫低重要事項貼在大門就穩陣了
cindy618
|
Poyau 發表於 18-9-7 11:30

ilikethis2005
|
mikis 發表於 18-9-7 10:16
2歲咋。返N。

Mark係月曆,個月曆仲要掛係勁當眼地方,日日都望到。
我係一個mark掛牆曆remind屋企人,另一個mark落手機⋯宜家n班仲未算多野,上左小學就更加無可能記得。
brindlewin
|

應該佢自己記喎。
tester5
|

我試過連阿仔放假都唔記得,送到學校門口才知唔洗返,咁咪返屋企囉,冇野既。

著錯衫都好小事,其實好多人都唔記得,會著錯校服,老師會識點處理的了。

little_monkey
|
Poyau 發表於 18-9-7 11:30

嗯嗯,是的

cheung2000
|
我仔有次學校生日會著左校服,我好自責因為想起全校寧寧舍舍得佢著校服,放工返到屋企後我問佢有無唔開心,佢話無,佢話老師話校服都可以好靚,好正面,聽到好安慰
Mary媽咪
|
我年紀大左記性都差左
好多野都唔記得
依家只能有冇都寫係月曆度提自己

|
係屋企貼大字報,另外都可以教小朋友自己記住自己嘅嘢,有時唔好低估佢地嘅能力。你試下話同佢去玩但又唔去,睇佢記唔記得。
Poyau
|
little_monkey 發表於 18-9-7 12:13
嗯嗯,是的