又係我呀,又嚟問派位,好頭痛

JUNE408
|
姐姐今年大抽獎失敗後幸好入了一間私小
宜家到妹妹都唔知點算,二個入私小真係頂唔順
宜家妹妹得十分,點玩法先好?求jm幫忙指教
sophialihk
|
JUNE408 發表於 18-9-7 11:00
宜家妹妹得十 ...

10分冇點玩...擺111博叩門吧
JUNE408
|
sophialihk 發表於 18-9-7 11:08

如果乙一関唔関有幾多分事架?
ChloeMa
|
JUNE408 發表於 18-9-7 11:09

去到大抽獎,關乎運氣多d
wcpcelia    發表於 18-9-8 18:10
伊芙蓮
|
唔關

另一個辦法係:
同家姐插班入返津小既P2/P3,咁就必收阿妹
Poyau
|

運氣
Poyau
|
sophialihk 發表於 18-9-7 11:08

只有咁
tester5
|
宜家妹妹得十 ...
1)妹妹第一輪得10分等於冇可能
2)妹妹第二輪派位幸運既,隨基no全港頭10名,甲1都可能入到(唔試唔知時運高)
3)備戰姐姐,姐姐下年考津校插班成功,帶妹妹直升。
JUNE408
|
伊芙蓮 發表於 18-9-7 11:12
唔關

另一個辦法係:

我都有諗過不過已經係出年既事
esmehouse
|
乙部係靠運氣
gracelam
|

乙一完全唔關幾多分, 大家同區洗牌玩多一次幸運大抽獎。

不如家姐勤力D考好私小校內試, 如級頭10名, 插班心儀津校, 咁就帶埋妹妹讀。

不過如果妹妹已係k3就趕唔切喇。
yl88
|
宜家妹妹得十 ...

十分只能大抽獎
玩111
乙一填一線
乙二填二線(别妄想再填一線,一定唔中)
JUNE408
|
gracelam 發表於 18-9-7 11:19
乙一完全唔關幾多分, 大家同區洗牌玩多一次幸運大抽獎。

不如家姐勤力D考好私小校內試, 如級頭10名, 插班 ...

係呀⋯⋯所以十分頭痛
jannlly
|
伊芙蓮 發表於 18-9-7 11:12
唔關

另一個辦法係:

妹妹今年自行,姐姐就算插到,都過晒時間啦!除非收自行表之前轉到校。
JUNE408
|
jannlly 發表於 18-9-7 11:23
妹妹今年自行,姐姐就算插到,都過晒時間啦!除非收自行表之前轉到校。
...

無可能呀
sophialihk
|

姐姐才玩完呢個遊戲還未分到自行同抽獎?
JUNE408
|
sophialihk 發表於 18-9-7 11:30
姐姐才玩完呢個遊戲還未分到自行同抽獎?

我都知,不過想再清楚少少啫
wpc666
|
妹妹 1-1-1
妹妹多上補習班,面試班, 為到時叩門做好準備
妹妹參加比賽,做下義工,為到時叩門做好準備

可能我只有一個小朋友,備戰姐姐,我覺得好唔公平
mysterious22
|
你有兩個,仲要年齡咁近,其實姐姐揀學校時就要諗清楚啦

而家妹妹得10分,自行一定無份,唯有等大抽獎,再裝備下妹妹,為叩門做好準備
asdf0012345
|
唉, 睇到你個CASE, 我想講2個既資源一定要公平. 有個同學仔好叻, 考到直資, 佢媽媽帶佢去另一間官校叩, 唔係111都收左(小朋友真係叻). 佢為左個細女就叫家姐放棄左直資果間. 好可惜.