自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

same case.留名

侯爵府

JUNE408 發表於 18-9-7 11:00
姐姐今年大抽獎失敗後幸好入了一間私小
宜家到妹妹都唔知點算,二個入私小真係頂唔順
宜家妹妹得十 ...

至安全既做法:甲一乙一揀二線。eg 12 區揀寶血、34 區揀牧愛。之後叩心水一線。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

asdf0012345 發表於 18-9-7 11:53
唉, 睇到你個CASE, 我想講2個既資源一定要公平. 有個同學仔好叻, 考到直資, 佢媽媽帶佢去另一間官校叩, 唔 ...

見到話冇錢頂兩個私小,唉!覺得妹妹好慘
總有離別的時候

男爵府

Chowying 發表於 18-9-7 12:33
見到話冇錢頂兩個私小,唉!覺得妹妹好慘

妹妹都會考姐姐間私少,最後妹妹入唔到心水津校,都會入姐姐私小(如果私小收,)點解惨?

男爵府

SaBB 發表於 18-9-7 12:30
至安全既做法:甲一乙一揀二線。eg 12 區揀寶血、34 區揀牧愛。之後叩心水一線。
...

咁如果心水要111呢?

伯爵府

gracelam 發表於 18-9-7 11:19
乙一完全唔關幾多分, 大家同區洗牌玩多一次幸運大抽獎。

不如家姐勤力D考好私小校內試, 如級頭10名, 插班 ...

做大既好可憐,以前做大既要一早出來做野養家,今日要考一間好學校為細佬妹。

大宅

回覆樓主:

做好叩門準備

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

JUNE408 發表於 18-9-7 13:00
妹妹都會考姐姐間私少,最後妹妹入唔到心水津校,都會入姐姐私小(如果私小收,)點解惨?
...

你自己話兩個私小頂唔順嘛,
人地咪以為你話冇錢俾妹妹讀私小囉

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

伊芙蓮 發表於 18-9-7 11:12
唔關

另一個辦法係:

識得有人有咁做

禁止訪問

男爵府

babyhoi 發表於 18-9-7 14:13

我理解樓主意思都係咁。

樓主唔係因為錢既問題咁更加唔駛煩,如果姐姐間私小都唔錯,妹妹都去考,收左兩個一齊返學,大家開心

男爵府

我明白佢意思了,Sorry, 我自己寫得不仔

伯爵府

我都以為係咁

男爵府

NatalieTY 發表於 18-9-7 14:30
我理解樓主意思都係咁。

樓主唔係因為錢既問題咁更加唔駛煩,如果姐姐間私小都唔錯,妹妹都去考,收左兩 ...

其實姐姐私校是不錯的,當然二個讀係好金比較難頂,但也可以免強過去,所以希望妹妹抽到間心水小學可能其他人誤會左我對妹妹不公平,或谷死一個

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

JUNE408 發表於 18-9-7 14:40
其實姐姐私校是不錯的,當然二個讀係好金比較難頂,但也可以免強過去,所以希望妹妹抽到間心水小學:bashfu ...

如果細妹同時考到家姐間私小又派到你心水小學, 你會俾妹妹讀私小定官津?

珍珠宮

回覆樓主

龍年競爭大,無法,妺妹蛇年好啲,但十分確難搞(不過15分都吾好得去過)

如果係我,我會照返揀返姐姐一樣嘅1-1-1,扣門時,一來知佢會考乜(你今年應該都扣過一次啦),二來show成意,兩個女都一樣填做首選喎,只要學校肯揀,就一定吾會開學先轉校(學校最怕)

男爵府

tantanmama 發表於 18-9-7 14:50
如果細妹同時考到家姐間私小又派到你心水小學, 你會俾妹妹讀私小定官津?
...

希望係咁

侯爵府

咁如果心水要111呢?

咁就要搵非111 心水、除非你吾怕到時候要周圍叩門啦、搏到盡又無私校back up 風險極高。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

...

既然最後妹妹入唔到心水津校,又吾想佢入二線學校、掂都會入姐姐私小、咁派位可以搏到盡、搏吾到就只好慳其他方面或搵辦法努力賺錢吧

侯爵府

回覆樓主

10分,自行無得諗,唯有等大抽獎
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

首頁

尾頁

跳至