訓教晚晚抽筋 點算好 ? 有冇醫生介紹按摩體下

sukiwong01
|
宜家6個月1週左右 但最近晚上訓教成日抽筋 導致訓吳到 隻腳好實 已經有按下 但都改善吳到 點算好 (emoji)
mrs.tomato
|
sukiwong01 發表於 18-9-7 11:32
宜家6個月1週左右 但最近晚上訓教成日抽筋 導致訓吳到 隻腳好實 已經有按下 但都改善吳到 點算好 (emo ...

試下瞓覺前做下呢個動作改善血液循環

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
RubyYu07
|
我經常半夜抽筋,唯有叫C6起身幫我按下
hamsterma
|
宜家6個月1週左右 但最近晚上訓教成日抽筋 導致訓吳到 隻腳好實 已經有按下 但都改善吳到 點算好 (emo ...

會唔會係缺鈣?
sukiwong01
|
RubyYu07 發表於 18-9-7 15:20
我經常半夜抽筋,唯有叫C6起身幫我按下

我晚晚都有叫C6幫我按 但都係冇用 抽得好勁
sukiwong01
|
hamsterma 發表於 18-9-7 15:46
會唔會係缺鈣?

我日日都食緊鈣片 DHA 葉酸 維他命 ☹️
RubyYu07
|
sukiwong01 發表於 18-9-7 15:49
我晚晚都有叫C6幫我按 但都係冇用 抽得好勁

聽JM講,補鈣有幫助。你有無食緊鈣片?
queencorn
|
樓主有冇墊高對腳黎瞓? 咁樣都有幫助架喎, 同埋以前瑜伽導師教, 話要做多D腳部拉筋

坐係床或地上, 伸直雙腳, 腳尖向下
珍惜眼前
|
試下食鈣片,我由3個月開始食到而家9.5個月都未試過抽根,可以試試
siukankan
|
食邊隻鈣無咁易便秘
邱優
|
sukiwong01 發表於 18-9-7 15:50
我日日都食緊鈣片 DHA 葉酸 維他命 ☹️

可能吸收唔到,如果有太陽出去戶外曬一陣可以幫助吸收鈣
sweetilife
|

自救方法:起身,雙腳企係地
haha748494
|
你有無食Materna?產檢果陣問下醫生,需要唔需要補鈣。
lasana
|
siukankan 發表於 18-9-7 18:57
食邊隻鈣無咁易便秘
試下Jamieson 食左咁耐so far冇試過便秘
dreamboy_man
|
臨瞓前暖水浸腳,等血液循環好d都有幫助
rinko_wing
|

我之前一晚抽4次筋..
食左彌明生活百貨既鈣就一星期先抽一次
不過都貴...$900得30包