陳百強...懷念,掛念

pingu_k
|
(emoji)(emoji)(emoji)
tsung
|
60冥壽
JD930
|
pingu_k 發表於 18-9-7 12:51
(emoji)(emoji)(emoji)

Miss.Hui
|
聽緊收音機,他的歌很好聽
mickeyeva
|
今晚鄭子誠一個鐘嘅節目,應該播晒Danny仔啲歌,永遠懷念Danny仔
bb2
|
mickeyeva 發表於 18-9-7 13:17
今晚鄭子誠一個鐘嘅節目,應該播晒Danny仔啲歌,永遠懷念Danny仔

Mnbvcxdsa
|
回覆 pingu_k 的帖子

好懷念,好喜歡聽陳百強的歌
MMVV
|

佢嘅漣漪,音樂韻律直程神级之作,我大譫講之後再沒有人作出如此出類拔萃作品,剩係一開始嗰段鋼琴音樂以經超非煩,非常感動。
c60300
|

mickey0721
|
當我想起你
sunnygirl
|

pingu_k
|
mickeyeva 發表於 18-9-7 13:17

我無聽開收音機,請問幾點邊個台呢?Many thanks
pingu_k
|
MMVV 發表於 18-9-7 13:28
佢嘅漣漪,音樂韻律直程神级之作,我大譫講之後再沒有人作出如此出類拔萃作品。
...

除左歌,之後也找不到一個如他一樣俊俏,有才華,又有氣質(貴氣)的歌手!
pingu_k
|
mickey0721 發表於 18-9-7 13:34
當我想起你

其中一首我的最愛!!
pingu_k
|
想起他,心仍很痛,但想深一層,以他這般追求完美,自我要求高的人,將人生停留在自己最美好的時候,對他來說,未必是件壞事...不知他能否接受到六十歲的自己
|
Mnbvcxdsa 發表於 18-9-7 13:22
回覆 pingu_k 的帖子

好懷念,好喜歡聽陳百強的歌

pingu_k
|
Miss.Hui 發表於 18-9-7 13:12
聽緊收音機,他的歌很好聽

真希望後生一代都認識他的歌,不要錯過!
wcpcelia
|
呢幾日都聽緊佢D歌
twotigers
|
好懷念佢,把聲好聽,作啲歌又好聽,又靚仔
熱媽
|
MMVV 發表於 18-9-7 13:28
佢嘅漣漪,音樂韻律直程神级之作,我大譫講之後再沒有人作出如此出類拔萃作品。
...
除咗漣漪,摘星都好有意思,好好聽