謝意見! elgrand vs sharan vs sorrento

hihicathk
|

而家揸緊Toyota 五人車,本身一家四口,兩隻小學雞, 想換架真正七人車接長老。

希望坐得舒適,上落容易! After sales 取價公道又服務好!

現shortlisted 以下四部:

Step wagon 3xxK
Elegrand 468K
Sorrento MPV 300K
Serena 3XXK

多謝大家寶貴意見!

mytwinspapa
|
hihicathk 發表於 18-9-7 14:07
而家揸緊Toyota 五人車,本身一家四口,兩隻小學雞, 想換架真正七人車接長老。

希望坐得舒適,上落容易! A ...

都係嗰句,買 Toyota
Mcmanaman
|
中7 :
Step wagon - 1500cc turbo, 慳油好力, 買 spada 版, 幾好睇.
serena - 我覺得最新一代好靚. 中7 尼講, serena 一向有保證.

Elegrand 468K
- 大7 尼講, 日系, 一定買 alphard/vellfire.
可能揀 2500cc 版本, 5x萬左右

Sorrento MPV 300K <-- 咩車?
JD930    發表於 18-9-12 14:40
hihicathk
|
Mcmanaman 發表於 18-9-11 17:22
中7 :
Step wagon - 1500cc turbo, 慳油好力, 買 spada 版, 幾好睇.
serena - 我覺得最新一代好靚. 中7 ...

多謝爸爸指點!

我自己都係鍾意serena 內籠設計好貼心, 好人性化,性價比真係好高。

可惜操控真係麻麻,所以最終揀咗Spada 七人版,貪佢有walk thur 同雪櫃門

一旦遇上車場泊車達人,仲有機會係雪櫃門上車

Sorrento 係 Kia 部七人SUV, 樣靚仔,尾排又真係坐到人,但車身高上落唔方便

Mcmanaman    發表於 18-9-14 12:36
mingchan2017
|
hihicathk 發表於 18-9-13 20:18

多謝爸爸指點!

我都係揀咗 Spada. Ching 攞咗車未?
1928mickey
|
Elegrand
hihicathk
|
mingchan2017 發表於 18-9-13 21:22
我都係揀咗 Spada. Ching 攞咗車未?

仲未呀!
mingchan2017
|
hihicathk 發表於 18-9-24 00:46
仲未呀!

我估我同你買嘅時間差唔多。我都未。
依家買就中秋多咗福袋送。
Ching 你 sales 送咗啲咩? 我得全保同2k油卷。
叧外, 我要嚟緊比哂全數先出牌, 再攞車。唔知同你ㄧ唔ㄧ樣。
hihicathk
|
mingchan2017 發表於 18-9-24 09:36
我估我同你買嘅時間差唔多。我都未。
依家買就中秋多咗福袋送。
Ching 你 sales 送咗啲咩? 我得全保同2k油 ...

嘩咁開心有全保!我個sales 只比油卷