想問各位媽媽關於剖腹產

janicepoon0207
|
想問各位媽媽關於剖腹產後心情欠佳食野少咗
產後兩星期輕左12磅但係pump人奶的
136lbs變123lbs

上圍細左成個碼

求指教
怎樣回復
Nbs
|
回復乜野 ? 胃口 ? 體重 ? 定個胸?
|
Nbs 發表於 18-9-7 14:55
回復乜野 ? 胃口 ? 體重 ? 定個胸?

RubyYu07
|
餵緊人奶,正常來講胸部係會大過未生之前架~仲細左?除非收左奶。
|
RubyYu07 發表於 18-9-7 15:18
餵緊人奶,正常來講胸部係會大過未生之前架~仲細左?除非收左奶。

我係pump的

Pump 少左
輕左十二磅

由22/8 到而家

肚圍40變30
|
janicepoon0207 發表於 18-9-7 15:21
我係pump的

同想問係咪斷咗奶之後胸部係會細過未有BB之前
RubyYu07
|
janicepoon0207 發表於 18-9-7 15:22
同想問係咪斷咗奶之後胸部係會細過未有BB之前

我覺得唔會,仲大左少少添~
|
RubyYu07 發表於 18-9-7 15:48
我覺得唔會,仲大左少少添~

有咩可以令到個胸帶大啲同埋奶量多啲
RubyYu07
|
janicepoon0207 發表於 18-9-7 15:56

飲魚湯吖。通草煲鯽魚湯係好上奶架!
|
janicepoon0207 發表於 18-9-7 15:56

同埋想問剖腹產其實如果唔埋身用奶泵可唔可以 ?

又或者係先生幫手刺激乳頭會唔會多啲奶 ?
因為埋身好痛

同埋我發覺泵奶之後會多啲惡露咁即係刺激乳頭會多啲惡露咁如果自慰 ?
可唔可以令到子宮收縮快啲及惡露留多啲
咁個肚會收得快啲 ?

同埋我想問下如果剖腹產惡露未流晒其實可唔可以性交因為醫生話剖腹產後個半月就會流晒啲惡露出嚟就可以性交咁如果我想多啲奶啦同心情好啲其實可唔可以提早性交 ?

JD930
|

同問... 我都想知道
freshrose
|
JD930 發表於 18-9-7 18:04
同問... 我都想知道

奶量多d咪要勤力埋身 or pump , 我bb 兩個幾月,已經返工,我都堅持一日埋身一次同每4個鐘pump 一次,半夜都要起身pump, 我自己愈來愈多奶
freshrose
|
janicepoon0207 發表於 18-9-7 15:21
我係pump的

其實胸大左係因為多奶,pump 少左自然個胸會細返,仲有單純用pump 係keep 唔到奶量,要靠bb 埋身先可以刺激多d奶
JD930
|
freshrose 發表於 18-9-7 18:26
奶量多d咪要勤力埋身 or pump , 我bb 兩個幾月,已經返工,我都堅持一日埋身一次同每4個鐘pump 一次,半夜 ...

Christylok0120
|
janicepoon0207 發表於 18-9-7 16:02
同埋想問剖腹產其實如果唔埋身用奶泵可唔可以 ?

又或者係先生幫手刺激乳頭會唔會多啲奶 ?

你生完2星期子宮未回復,就咁快想性交,或自慰?
叫你老公啜你對奶,係想止痕下你既性欲定想多人奶?

|
Christylok0120 發表於 18-9-8 18:26
你生完2星期子宮未回復,就咁快想性交,或自慰?
叫你老公啜你對奶,係想止痕下你既性欲定想多人奶?

人奶

我而家不喜歡啜的感覺好辛苦
rosey2056
|
除左飲湯,食飯好重要,我 frd 同我講佢唔食飯就無奶。 我記得上胎坐月仲食得多過生之前,喂左半年就同生之前一樣,無特別減肥
|
rosey2056 發表於 18-9-8 19:13
除左飲湯,食飯好重要,我 frd 同我講佢唔食飯就無奶。 我記得上胎坐月仲食得多過生之前,喂左半年就同生之 ...

有咩辦法可以收奶之後
胸吾縮水
haha748494
|
我系到BB戒人奶之後個胸都慢慢收細。只要有人奶,慢慢瘦都唔錯吖。