中學生手機,有咩好介紹?

0411BB
|

請問$3000內有咩選擇?
華為P20 lite ok 嗎?
阿仔主要都係要嚟 打機,影相, 聽歌,fb ,ig,
又或者Samsung有冇邊部好?佢而加用Samsung A7
C9 仔唔熟悉手機,請指教
lyh80115
|

小米POCOPHONE,$2799,話晒用高通845旗艦CPU,又有水冷,啱晒打機;3千蚊買三星機……機能慘不忍睹

POCOPHONE F1
Master of Speed 搭載Snapdragon 845的高性能大電量智能手機
https://www.mi.com/hk/app/pocophone-f1/?_network_type=WIFI#specs
0411BB
|
lyh80115 發表於 18-9-7 19:48
del

請問 nova 3i 又如何? 因剛係衛信同百老滙都介紹呢部俾我
lyh80115
|
0411BB 發表於 18-9-7 19:50
請問 nova 3i 又如何? 因剛係衛信同百老滙都介紹呢部俾我

呢部粒U中階,打機無咁好。打機揀用845CPU嘅機好好多,3千蚊以下又係行貨就只有小米POCOPHONE。三星Note9都係用呢粒U。
0411BB
|
lyh80115 發表於 18-9-7 19:58
呢部粒U中階,打機無咁好。打機揀用845CPU嘅機好好多,3千蚊以下又係行貨就只有小米POCOPHONE。三星Note9 ...

好,我去睇下先,唔該晒
panda361
|
回覆 0411BB 的帖子

Sony xz premium, cpu835 , 影相靚。計埋信用卡回贈,3千多少少。
0411BB
|
panda361 發表於 18-9-9 17:41
回覆 0411BB 的帖子

Sony xz premium, cpu835 , 影相靚。計埋信用卡回贈,3千多少少。 ...

Thanks