唔搽有色唇膏

she007
|
呢2年大多數日子都冇搽,唇色好睇好多,以前唇邊有少少紫紫地色,而家冇乜了!最好就係個咀冇禁易乾一日搽2次潤唇就夠,以前經常要補又易甩皮!
有冇人有同感?
kenix_kwok
|
she007 發表於 18-9-7 18:18
呢2年大多數日子都冇搽,唇色好睇好多,以前唇邊有少少紫紫地色,而家冇乜了!最好就係個咀冇禁易乾一日搽2次潤 ...

我都係 以前唔茶 而家日日茶 咀冇咁紫 面有血色
she007
|
kenix_kwok 發表於 18-9-7 18:42
我都係 以前唔茶 而家日日茶 咀冇咁紫 面有血色

你返工要日日搽?
crystal媽咪
|
我有兩年冇搽有色唇膏了
mydearson
|
狀態唔太差時我會搽有色潤唇膏,個樣會精神d,又冇唇膏咁傷唇
Mnbvcxdsa
|
she007 發表於 18-9-7 18:18
呢2年大多數日子都冇搽,唇色好睇好多,以前唇邊有少少紫紫地色,而家冇乜了!最好就係個咀冇禁易乾一日搽2次潤 ...
有同感,我都係

吉蒂0603
|
唇膏質地好重要,近年興matte色,尤其秋冬時襯深色,真係好食唇。所以,我習慣塗有色潤唇膏多(大推雪花秀和Jane iredale),有街去才塗口紅
wcpcelia    發表於 18-9-8 17:54
|
吉蒂0603 發表於 18-9-7 22:04
唇膏質地好重要,近年興matte色,尤其秋冬時襯深色,真係好食唇。所以,我習慣塗有色潤唇膏多(大推雪花秀 ...

可唔可以介紹下點好用?
she007
|
吉蒂0603 發表於 18-9-7 22:04
唇膏質地好重要,近年興matte色,尤其秋冬時襯深色,真係好食唇。所以,我習慣塗有色潤唇膏多(大推雪花秀 ...

我見黑咪(唔知你知不知誰),搽的色好實色,佢落妝個咀好似bosco咁
she007
|
mydearson 發表於 18-9-7 19:00
狀態唔太差時我會搽有色潤唇膏,個樣會精神d,又冇唇膏咁傷唇

我而家出街,見人那種,除非個唇係偏白,如果唔係我只搽dhc潤唇膏都覺得ok了。
good_pig
|
she007 發表於 18-9-7 22:34
我見黑咪(唔知你知不知誰),搽的色好實色,佢落妝個咀好似bosco咁

佢似食煙
sabun
|
good_pig 發表於 18-9-7 23:01
佢似食煙

是嗎?
我只覺得佢兩公婆日日出街吃,仲吃好多至飽,好擦得!
吉蒂0603
|
20020116 發表於 18-9-7 22:09
可唔可以介紹下點好用?

這兩枝唇膏滋潤度高,能透出微微自然紅潤,持續潤時間長,亦不會起死皮,冬季日常當潤唇膏單塗亦可。Jane iredale更是純物理產品,成份天然,減輕皮膚負擔。
Dior lip glow偏向色澤感強,塗上嗰吓感覺好水潤,但滋潤持久度不及上面兩枝,不補塗會有乾澀感,還好的,不會起死皮。
stef
|
可能我自小俾媽咪影響,我見佢每次食野前要抹,支唇膏氣味我又唔鍾意,從來我都只用無色潤唇膏。
吉蒂0603
|
she007 發表於 18-9-7 22:34

知呀,可能她唇色太深,更加要塗中毒般的口紅 !
不過,到冬季,深色實色唇妝又會時興,後生女仔塗深紅,襯妝容好時尚嘅
|
吉蒂0603 發表於 18-9-8 09:15
這兩枝唇膏滋潤度高,能透出微微自然紅潤,持續潤時間長,亦不會起死皮,冬季日常當潤唇膏單塗亦可。Jane ...

不會起死皮真係好重要,潤唇好多都好生死皮!

我想買一枝試用,請問你會推介雪英秀定Jane iredale ?邊枝睇起嚟顏色靚啲?我因病長年貧血,係冇咩唇色嗰種人
maymaysheep
|
我一直都好少搽有色,支持你,少用
sangria
|
有冇d有色潤唇膏冇咁傷的?
cake05
|
我要搽有色,我口唇白,貧血呀慘
吉蒂0603
|
20020116 發表於 18-9-8 10:34
不會起死皮真係好重要,潤唇好多都好生死皮!

我想買一枝試用,請問你會推介雪英秀定Jane iredale ?邊枝 ...

如果揀一枝嘅話,我揀Jane Iredale,因為有3g,抵用d,亦比較「出色」,我係乾肌,香港冬季用都應付到。
而雪花秀只有2g,相比更滋潤,冬季去日本單塗頂得住,顯色度則不及Jane Iredale,滋潤度優勝。