陳樹武醫生

Thunderbon
|
請問有無最近比陳樹武醫生開過刀嘅媽媽可以分享吓感受啊? 痛唔痛 etc感激!
Love_momo
|
唔係最近,3年幾前生大仔係佢開刀,非常好,一啲都唔痛,嚟緊第二胎都會搵番佢。
ymyyy
|
回覆 Thunderbon 的帖子

2016年12月係佢幫我開刀,唔係好痛。落床果隻痛我覺得一般人都頂得順囉~(本人萬分驚痛)
Thunderbon
|
咁請問之後宮縮痛嗎? 有D 人話姑娘按肚時10 級痛, 好驚 ><
mmtc
|
啱啱6月中搵陳醫生開刀,一啲都冇痛過
菩提子
|
mmtc 發表於 18-9-17 01:25
啱啱6月中搵陳醫生開刀,一啲都冇痛過

醫生費幾錢?
Babysm
|

都想問下有冇媽媽搵過佢順產? 我見多數人都搵佢開刀

regent9
|
Love_momo 發表於 18-9-8 01:04
唔係最近,3年幾前生大仔係佢開刀,非常好,一啲都唔痛,嚟緊第二胎都會搵番佢。
...

你同我一樣都係三年前生大仔係搵陳醫生,嚟緊第二胎都搵返佢!
你幾時生啊?
mmtc
|
菩提子 發表於 18-9-17 14:43
醫生費幾錢?

醫生費萬五,我喺浸會開刀,四日三夜,冇 join package, 埋單$55,000有找,做咗代謝病同聽力
菩提子
|
mmtc 發表於 18-9-17 16:05
醫生費萬五,我喺浸會開刀,四日三夜,冇 join package, 埋單$55,000有找,做咗代謝病同聽力
...

第一胎? 我3年前,佢開刀都收2萬
mmtc
|
菩提子 發表於 18-9-17 16:11
第一胎? 我3年前,佢開刀都收2萬

我係第一胎呀,你係咪有揀時間呀?我冇揀時間
菩提子
|
mmtc 發表於 18-9-17 16:15
我係第一胎呀,你係咪有揀時間呀?我冇揀時間

無揀時間。你一開始有無問幾錢開刀費?
mmtc
|
菩提子 發表於 18-9-17 16:20
無揀時間。你一開始有無問幾錢開刀費?

姑娘會比個價錢表我參考
菩提子
|
mmtc 發表於 18-9-17 16:34
姑娘會比個價錢表我參考

我果時無
mmtc
|
菩提子 發表於 18-9-17 16:54
我果時無

咁你有冇問佢幾$?
菩提子
|
mmtc 發表於 18-9-17 17:00
咁你有冇問佢幾$?

有問佢,但無正式答我。出院收費單才睇到2萬。但我朋友同樣,開刀,佢介紹我,佢就1.5萬。我介紹搵陳醫生,俾我朋友,我朋友一樣好似2萬,所以唔明,似人人唔同價咁。
tabo.ng
|
回覆 菩提子 的帖子

係咪計新客定舊客?咁奇怪既
mmtc
|
菩提子 發表於 18-9-17 17:31

有問佢,但無正式答我。出院收費單才睇到2萬。但我朋友同樣 ...

咁奇怪你係平日開刀?以我所知如果緊急開刀,假期、或者喺佢診症時間既時侯開刀係會貴D
菩提子
|
tabo.ng 發表於 18-9-17 17:36
回覆 菩提子 的帖子

係咪計新客定舊客?咁奇怪既

樓主就是新客吧…我另一朋友在法國開刀,收12k..早我幾個月生。
我3年多前生,都2萬。依家1.5萬? 同樣第一胎吧…我有講,我朋友在法國生,系12k俾姑娘知,問佢,我開刀系咪12k..佢無正面答,叫我問醫生,醫生都無正面答醫生費幾錢..只系話去某醫院生,叫我預6至7萬就ok....
直到出院睇單才知醫生費2萬....點計都無理由3年前貴過依家吧…
菩提子
|
mmtc 發表於 18-9-17 17:40
咁奇怪你係平日開刀?以我所知如果緊急開刀,假期、或者喺佢診症時間既時侯開刀係會貴D
...

平日開,無假期..但醫生有話緊急開刀會貴?點為之緊急? 有無講幾錢? 就算自然分娩都好難知幾時生。
我半夜穿水入院,當然醫院就有講明會有附加費,這個講明的會知。但直到now我都唔明到底醫生費正常收幾多。
我系奇怪,點解無講明幾錢,就算緊急都要預先講明幾錢吧…