好大壓力

little.k
|
經濟上同工作上都好大壓力,今日lunch time喺商場頂樓,心諗夠高同埋圍欄又矮,竟然有衝動跌落去。。。
艾妃
|
little.k 發表於 18-9-8 00:53
經濟上同工作上都好大壓力,今日lunch time喺商場頂樓,心諗夠高同埋圍欄又矮,竟然有衝動跌落去。。。
...

冷靜,唔好轉牛角尖呀,試下換個角度面對而家處境丫,任何難關都總會過,加油
洛婷
|

PANCO
|
難關總有,處理唔到就休息一下,總有解決辦法,唔好衝動呀,明天會更好。
rachel0316
|
甘你千萬唔好再上天台
JM
辦法總比困難多
雨後就係晴天
搵個人傾下啦
祝福你

moca.1205
|
樓主千奇唔好做傻事,就算呢刻覺得幾唔如意都唔好有呢個念頭,要提醒自己。呢個世界仲有好多愛你既人,如果太大壓力,要比自己放鬆下,做d 自己鐘意既野。加油,相信就一定會見到光明,支持你
LittleSesame715
|
做傻事一刻衝動,但後悔莫及
傻瓜走左,但屋企人朋友傷痛一世,特別係父母親人
JM加油呀
深呼吸,停一停
有時太大壓力唔開心,咪自己氹下自己開心
工作壓力太大的話,轉下環境

qq_888bb
|
做左傻事之後一定會後悔咖!
所以你還在是非常正確的決定!
請珍惜生命,搵人傾吓,慢慢想解決辦法。
可以的話去個旅行或者去一啲大自然郊野公園又或者坐船吹吓海風 ……,散吓心 放鬆一吓心情會好好多咖。
願您生活愉快 加油
bleeblee
|
take care
wsyggk
|
船到橋頭自然直。香港地係唔會餓死人嘅,最多咪多有多食少有少食,無嘢係解決唔到㗎。
Moti
|
到時斷手斷腳但卻死唔去,你就後悔莫及。
woody.k
|
little.k 發表於 18-9-8 00:53
...

千其唔好呀
唔好諗埋一邊呀
bosch
|
有咁既諗法, 就應該去睇醫生再轉介去專科, 要正視問題, 對症下藥.
skac
|
送祝福加打氣
foggyao
|
要時刻提住自己唔好衝動呀!
難關人人都會有,捱過就會光明㗎喇
crystal媽咪
|

我都試過想尋死。半隻腳踩咗出碼頭海傍,身邊啲唔識嘅人好緊張,最終我都放棄咗。
當日我都喊到呼天搶地,解決咗之後回望返只係小事一樁。
有冇家人朋友可以傾下???冇,便上嚟一齊傾
BBJOJO
|

傻豬豬,有乜壓力可以係度講,唔好做傻事呀
BBJOJO
|
crystal媽咪 發表於 18-9-8 07:56
我都試過想尋死。半隻腳踩咗出碼頭海傍,身邊啲唔識嘅人好緊張, ...

crystal媽咪
|
BBJOJO 發表於 18-9-8 08:20

thank you .過咗好耐,而家冇事喇!!!

要死好容易,勇敢面對先至係王道
BBJOJO
|
crystal媽咪 發表於 18-9-8 08:22
thank you .過咗好耐,而家冇事喇!!!

要死好 ...

agree