左下腹不舒服成日好似有野抽住

ifcsir
|

近半個月左下腹近不舒服,成日好似有野抽住左下腹按壓痛, 即刻睇左婦科又照超声波睇冇事,
前兩月睇左腸科醫生2次, 用肉眼同手按撿查同比左纖維丸因為當時無便便, 但現在已有便便,医生説如果擔心一係照大腸但都不一定搵到原因.應該睇咩科好?
aa06
|
回覆 ifcsir 的帖子

晤舒服了幾耐? 有冇抽血驗過? 有冇驗小便? 腸科醫生點樣幫你檢查而話你冇事?
ilovesiudor
|
ifcsir 發表於 18-9-8 01:24
左下腹不舒服成日好似有野抽住, 即刻睇左婦科又照超声波冇事,之前睇過腸科又說冇事,医生説如果擔心一係照大 ...

我都係,照左腸沒事,婦科超聲波,陰超也沒事,醫生話係神經線扯住,唔使理喎
siu花花
|
ifcsir 發表於 18-9-8 01:24
左下腹不舒服成日好似有野抽住, 即刻睇左婦科又照超声波冇事,之前睇過腸科又說冇事,医生説如果擔心一係照大 ...

最近有冇便秘問題?
ifcsir
|
ilovesiudor 發表於 18-9-8 01:57
我都係,照左腸沒事,婦科超聲波,陰超也沒事,醫生話係神經線扯住,唔使理喎
...

有多久?
Moti
|
你有冇著緊身褲/衫之類?
ifcsir
|
aa06 發表於 18-9-8 01:32
回覆 ifcsir 的帖子

晤舒服了幾耐? 有冇抽血驗過? 有冇驗小便? 腸科醫生點樣幫你檢查而話你冇事? ...

半個月了.

前兩月睇左腸科醫生2次, 用肉眼同手按撿查同比左纖維丸因為當時無乜便便,但現在有便便也是這樣
喜歡你更多
|
會唔會因為拉傷咗條筋? 你試下多行多郁動,會唔會好d
MRSYUNG
|
我都係下腹痛(十幾年),咩都睇晒,找不到原因。
最後睇了一個中醫(林達興中醫,詳情自己上網找啦,佢搬了去香港,我已無睇)整骨(早3、4年),佢話盆骨錯位,壓住神經,所以痛。做復位後就唔痛。睇了一段時間,見無痛就停了,依家就每日自己做下復位運動。其實就算睇醫生都會復發,只要坐姿,睡姿唔啱就會好易錯位,都係要靠自己平日做拉筋同復位。類似這些https://www.youtube.com/watch?v=ydsT-DCP8xc
小艾美
|
我都係,咩檢查都做晒。
都係左下腹,間唔中抽住咁,係指定一個位。
醫生話個度得腸同子宮,兩樣都冇事。咁應該係腸敏感喎。我痛咗好多年。
柴犬qq
|
我做運動拉筋拉傷左,左右兩邊肚位置都拿住痛,特別係坐係度時最痛,最後睇跌打,幫我按腰,痛到媽媽聲,慢慢無再痛。
tsung
|
ifcsir 發表於 18-9-8 03:33

半個月了.

有冇睇婦科?
Poyau
|
保重
Cankk
|
小艾美 發表於 18-9-8 06:36
我都係,咩檢查都做晒。
都係左下腹,間唔中抽住咁,係指定一個位。
醫生話個度得腸同子宮,兩樣都冇事。咁 ...

我都係 腸鏡 電子掃描都做過 照埋子宮 卵巢。成日都會痛下。
Cc2017cc
|
ilovesiudor 發表於 18-9-8 01:57
...

我煩左20年,乜專科都睇過,
原來真係神經線扯住
chichiho
|
Cc2017cc 發表於 18-9-9 13:22
我煩左20年,乜專科都睇過,
原來真係神經線扯住

你點知神經線扯住?thx
我係右左有時會痛,今日就右上胸痛
如果有痛通常背脊肌肉會有痛
Cc2017cc