自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主

你問清楚AXA啦!我自己都係買佢嘅醫療,如果你睇佢嘅網絡醫生轉介照腸同照胃,係唔駛住院只係喺網絡醫生當做日間小手術,做完仲有$1000現金卷送返比客人個喎。
我有一張咁既醫療咭開網絡醫生度登記

珍珠宮

Moti 發表於 18-9-8 04:24
住院都要睇吓住邊間同搵邊個醫生。屋企人上個月住聖保祿2日1夜超過4萬照胃+腸。
...

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

早排照胃腸,日間診所照,1萬8千幾Cliam到1萬2千幾,我老公份保險20年都有,照腸直頭Cliam曬

寶石宮

2023年兔年勳章

Moti 發表於 18-9-8 04:24
住院都要睇吓住邊間同搵邊個醫生。屋企人上個月住聖保祿2日1夜超過4萬照胃+腸。
...

好貴

子爵府

ifcsir 發表於 18-9-8 04:05
照腸鏡,
保柏回覆買了最基本住院就必須住院才有,但住院貴好多(住院1萬-2萬,門診8000內已可以),又無話肯定可 ...

我吾知咩人答你,以我所知照腸鏡是日症手術,可以索償的。不用住院。如果特登留院,分分鐘冇得賠。

伯爵府

ifcsir 發表於 18-9-8 11:05
請教certified copy係點做?可否講多d

照計申請張claim form 有寫明唔退original receipt, 但有一格可以剔,要求取certified copy, 保險公司會影印張單加印寄番俾你,因為有啲情況你可能一間claim 唔哂,要單再claim 另一間保險,你留意張form 有冇,或許打hotline 問吓

大宅

Xmas吸收勳章

回覆樓主

保柏嗰份係可以Claim日症架,你睇咗普通科醫生再轉介專科,可以去日症中心做,我之前都試過照腸胃,都claim到。其實又唔係咩大手術,快快趣做完返屋企抖好過住一晚啦,而且住院做又未必claim到。

首頁

尾頁

跳至