跳至

首頁

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

bb 6個月喇 , 你地既bb打左針未呀?

我聽日要帶bb去打喇, 上次打完針bb個大脾個針口位好似比蚊咬左一大啖咁, 又紅又腫 . 好彩冇發燒!

侯爵府

畀面勳章

琴日打左兩枝針, 都冇發燒, 不過可能有D痛, 所以訓得唔多好

伯爵府

my BB also 琴日打左兩枝針, 冇發燒, 大脾個針口位好似比蚊咬左一啖咁, 紅+腫. last 2 times no 紅+腫 ga

子爵府

你地會唔會同佢打流感針呢? (6M 可以打)

男爵府

原帖由 chichibb 於 09-4-8 19:20 發表
琴日打左兩枝針, 都冇發燒, 不過可能有D痛, 所以訓得唔多好

睇到個針口位都覺得痛 ! 唯有抱多d氹佢多d囉 !

男爵府

原帖由 minisheep 於 09-4-9 11:18 發表

冇打呀 .. 有冇必須要打嫁?

別墅

阿b 都打咗6 個月針, 第一支唔喊, 第二支喊到變聲, 我唸一定好痛 !
仲check 咗隻眼, 同考佢隻手仔識唔識攞嘢, 仲有試吓佢識唔識坐.

大宅

會,7,8月係另一個流感季節。

原帖由 minisheep 於 09-4-9 11:18 發表

男爵府

我bb今日打左喇!唔知明天會唔會腫呢?
原帖由 c-wong 於 09-4-9 00:08 發表
my BB also 琴日打左兩枝針, 冇發燒, 大脾個針口位好似比蚊咬左一啖咁, 紅+腫. last 2 times no 紅+腫 ga

男爵府

me too.好在bb好八卦,抱佢睇下野就收聲,但就耐不耐偏咀囉:-(
原帖由 vanessa_louis 於 09-4-9 14:52 發表
阿b 都打咗6 個月針, 第一支唔喊, 第二支喊到變聲, 我唸一定好痛 !
仲check 咗隻眼, 同考佢隻手仔識唔識攞嘢, 仲有試吓佢識唔識坐.

男爵府

流感針政府支助到3月31日, 所以完左...新既疫苗係唔係9月開始呀??

大宅

好媽媽勳章

今日打左兩枝針, 都冇發燒, 不過打針時痛到佢哭得很厲害....

大宅

原帖由 pomelo_tea 於 09-4-18 22:45 發表
今日打左兩枝針, 都冇發燒, 不過打針時痛到佢哭得很厲害....

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

bb第一次打針佢有少少發燒,不過冇扭計,只係好眼瞓,瞓好多同瞓得好腍!正!哈哈!

第二次就乜反應都冇,同平時一樣,等我仲好期待佢好似上一次咁瞓多d添,失望 ....

不過我個囡唔係好怕痛,只係咭時喊幾吓,好快就收聲,好似冇事發生咁。

反而佢老豆,bb出世冇幾耐我+老公去打流感針(因為果時bb太細唔打得住,咁驚大人傳染bb,所以大人打咗先。),佢話痛咗3日 ....

複式洋房

我bb月尾會打針,好驚會發燒,其實我到依家都未識幫佢探熱,同埋如果真係發燒都唔知點好.只係用額探的溫度計,請問你地用邊種探熱呢?我連塞個耳探落bb度都唔敢,係咪要放得入啲?我耳探仲低溫過額探...肯定錯啦!

複式洋房

回覆 # 的文章

人地話用肛探最準確, 但我用耳探an腋探, 唔駛驚, 慢慢黎! 凡事總有第一次ma....我通常攞定退燒藥, 打完針後食定一劑先....加油!!

男爵府

我個bb今次冇發燒,針位冇紅腫,只係當晚訓覺時有扭計,哭>,<,要抱抱.

耳探就方便d,只要對正幾秒就ok^^

大宅

b女上星期二打咗, 無發燒, 其中一邊大脾仔個針口有少少紅腫, 兩日就無事lu

大宅

醒目開學勳章

可以買電子探熱針,
chicco有1枝係可以肛探&口探兩用,
(不過探過肛之後都唔會用黎探口!)
體溫到左會bebe聲響~
chicco/吉吉島都有得賣, $70
教協賣$58 only
非常好用!

首頁

尾頁

跳至