唔敢照超聲波,如果又葡萄胎點算

kabeemamee
|
之前兩次有左連同陰道感染,很早去過急症同早孕。係大概7w都未照到要人流。而家到我又有左,因為一向經期多過28日,睇開私家婦科(但沒有產檢服務)就由我上次月經計起。現約九週,約左威院有度頸皮同見醫生既期。
九月尾去威院,但我到而家唔敢睇搵其他產檢同健康院。因為本來plan睇一間公立一間私家,一來唔知邊間好,二來好驚照唔到⋯攪到咩都冇做,返工出街食野大便都怕會影響到。
因爲之前公立醫院不停照陰超都睇唔到,跟住好快就叫我人流,我好怕一去佢姑娘就會講我唔想聽既野。我奶奶就講過唔好咁早照,但其實我好想見到bb個心會定D。
我應該點做好?
chitosefung
|
搵過私家照左先
kabeemamee
|
chitosefung 發表於 18-9-8 11:07
搵過私家照左先

咁我去搵私家照~希望睇到啦
katiejim
|
其實你都9週了...
不如睇去睇私家先...應該睇到BB心跳了~
kabeemamee
|
katiejim 發表於 18-9-8 11:37
其實你都9週了...

可能之前太有陰影 個個望住個螢光幕無野睇個樣真係好難忘 我應該會盡快去睇架
RubyYu07
|
9週了,可以見到閃閃了!祝福順利!
hamsterma
|
kabeemamee 發表於 18-9-8 11:05
之前兩次有左連同陰道感染,很早去過急症同早孕。係大概7w都未照到要人流。而家到我又有左,因為一向經期多 ...

9週可以照到喇
bchuma
|
之前兩次有左連同陰道感染,很早去過急症同早孕。係大概7w都未照到要人流。而家到我又有左,因為一向經期多 ...

你有過葡萄胎?
fattyduck
|
我絕對明白你的心情,因我對上兩次都照極都冇心跳,最後9週流產。雖然知要對bb有信心,但真係好怕再被判死刑。

一直諗冇流血就得咖喇,過多幾週睇到的機又大啲,太早去盞成日要覆診,超級擔心。太有陰影。希望bb可以返黎我身邊。good luck to both of us。
kabeemamee
|
katiejim 發表於 18-9-8 11:37
其實你都9週了...

是呀,已經約左星期四照
kabeemamee
|
RubyYu07 發表於 18-9-8 16:01
9週了,可以見到閃閃了!祝福順利!

多謝
kabeemamee
|
bchuma 發表於 18-9-8 23:36
你有過葡萄胎?

唔知邊個醫生姑娘提過
但係最後冇証實過⋯
kabeemamee
|
fattyduck 發表於 18-9-9 10:29
我絕對明白你的心情,因我對上兩次都照極都冇心跳,最後9週流產。雖然知要對bb有信心,但真係好怕再被判死 ...

一定會再痴實你架~~加油~~
haha748494
|
回覆 kabeemamee 的帖子

抱著順其自然心態,唔好比自己太大壓力,期待禮拜四報喜。
kabeemamee
|
haha748494 發表於 18-9-10 14:47
回覆 kabeemamee 的帖子

抱著順其自然心態,唔好比自己太大壓力,期待禮拜四報喜。 ...

多謝你~
BOBOKL
|
加油呀!! 祝:平安順利 !!
JD930
|
kabeemamee 發表於 18-9-10 12:46
是呀,已經約左星期四照

一切順利
bchuma
|
kabeemamee 發表於 18-9-10 12:50
唔知邊個醫生姑娘提過
但係最後冇証實過⋯

我都俾醫生吓過,最後無事,葡萄胎好可怕嘠。
kabeemamee
|

多謝咁多位既祝福~~
已經檢查左見了大約8.5w既人仔同聽到心跳
我同老公都好開心
私家態度好好,雖然貴
終於訓得舒心一點啦

fattyduck
|
恭喜晒,希望沾好孕