中女的煩惱

winniemaa
|
現任男友已經一齊差唔多一年,細心溫柔同埋當你細路女咁錫,但係冇錢冇上進心,鍾意打機,不過佢又分配時間分得好好,會陪你比較多,永遠都放我第一位
本身我地冇諗過結婚生仔,不過同想同佢過一世,同居緊,但其實呢一年黎,都發覺好多方面唔夾,例如我鍾意去旅行去大陸玩,佢唔鍾意,我鍾意周圍食,佢就求其茶餐廳果d,我總之生活上係唔夾
想請問jm們,你地覺得可以過世嘛?
本人都30中喇
winniemaa
|
winniemaa 發表於 18-9-8 11:47
現任男友已經一齊差唔多一年,細心溫柔同埋當你細路女咁錫,但係冇錢冇上進心,鍾意打機,不過佢又分配時間 ...

或者想知,如果女人冇男人,生活可以過得開心嗎?曾經覺得冇問題,不過有段時間試過,覺得好寂寞,唔係肉體果種,所以識個現任又好快一齊左
chocolatebean
|
回覆 winniemaa 的帖子

既然你都唔打算結婚, 又唔生BB, 又唔想寂寞, 咁咪一齊先, 唔啱既, 遇到個更啱KEY既, 咪換畫囉!
cy101
|
其實只有你自己答到你自己!
Poyau
|
合則來 不合則去
bbkq
|
你想不想……同佢傾下,佢係無閒錢去旅行/四圛食野,因為你話佢無錢。定個人悶/累,吾想四處去,
Mary媽咪
|
bbkq 發表於 18-9-8 12:12
你想不想……同佢傾下,佢係無閒錢去旅行/四圛食野,因為你話佢無錢。定個人悶/累,吾想四處去,
...

忌廉寶寶
|
chocolatebean 發表於 18-9-8 11:55

既然你都唔打算結婚, 又唔生BB, 又唔想寂寞, 咁咪一齊先, 唔啱既, 遇到個更啱KEY既 ...

係!既然大家都有共識唔結婚生小孩,巳經係好夾啦!冇左婚姻同下一代既束縛,想一起就一起,頂唔順就分開
就算夾都冇人可以肯定嗰個人係可以過人世,有d因爲結左婚、有小孩所以先堅持到,但唔代表佢地click到,只係將重點放在另一度平衡番
所以唔駛諗咁多啦,越諗越有離心,一係早早決心離開,否則欣賞下對方既好處,財政清清楚楚就ok
Mary媽咪
|
好多男人唔鐘意麻煩
覺得就腳食乜都ok
去旅行呢方面
本身我c6都唔鐘意
依家佢有時都會話想個去旅行
YY1101
|
吾啱就閃啦
無謂浪費精神
我寧願自己悶
都吾會騎牛搵馬
cinda72.
|
冇錢,已經係問題,最重點係冇上進心,咁無慾無求,要做小龍女同楊過,喱係個古墓生活先搞得掂喎
wcpcelia    發表於 18-9-8 18:53
tester5
|
現任男友已經一齊差唔多一年,細心溫柔同埋當你細路女咁錫,但係冇錢冇上進心,鍾意打機,不過佢又分配時間 ...
兩個人相似,都要互相遷就吧。
如果事事要對方就晒自己,又係咪好事呢?
又如果你真係要尋求一個和你有一樣愛好又愛你的人,都唔係錯既,可以繼續去追求,但搵到既可能性有幾高呢?
希望你搵到,加油呀~
mickey0721
|
30 唔算中年,唔夾咪分
ilovefat
|
佢幾多歲?過多一、兩年,如果無左熱戀感覺,佢又繼續無上進心嘅話,你會好燥底,成日好似湊仔咁。不如試下傾,set d共同目標,如果做唔到就放手啦,可以搵個更好嘅,你又唔係心急結婚生仔。
patwong
|

“佢唔鍾意”嘅意思喺佢唔會主動諗地方or直頭唔想去?如果前者,我覺得冇問題喎!你想去邊玩、去邊食佢都樂意陪你,咁就可以喇!
healthymimi
|
咁有乜嘢夾,始終都要D共同興趣
frozen2005
|

''永遠都放我第一位'',你有冇同佢傾過你鍾意嘅嘢?
我覺得唔算放你係第一位。
我覺得兩個人冇共同興趣一齊會比較乏味,
特別係你哋唔打算要小朋友,時間耐左更加冇共同話題。

琛媽
|
一個男人無上進心搵唔到錢日子耐左就會係家庭問題了
jojo1234
|
佢無錢無上進心,你呢?如果你都係甘都夾到既。但如果你有有學歷有上進心,30中既話我會搵過好d既。
winniemaa
|
chocolatebean 發表於 18-9-8 11:55

既然你都唔打算結婚, 又唔生BB, 又唔想寂寞, 咁咪一齊先, 唔啱既, 遇到個更啱KEY既 ...

年紀大,開始難搵另一半喇