剛去診所,醫生唔肯寫紙(emoji)

Yanmiaou
|
昨日自己用CB驗到,岩岩去診所諗住攞定醫生紙去醫院報到,點知去到診所驗,得條好淺既烘,醫生唔肯寫紙,返到屋企正想掉支棒,條線出咗嚟,打返去診所話出咗門口唔算數,叫我明早再去(emoji)(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
fairymeow
|
不如抽血驗喇,準啲
雅蘭岱磯抽血同出埋醫生紙架
laisausau
|
Yanmiaou 發表於 18-9-8 12:41
昨日自己用CB驗到,岩岩去診所諗住攞定醫生紙去醫院報到,點知去到診所驗,得條好淺既烘,醫生唔肯寫紙,返 ...

係有d淺,不如等多幾日再去?過一日未必加深好多,過幾日一定好深
cavy0511
|
昨日自己用CB驗到,岩岩去診所諗住攞定醫生紙去醫院報到,點知去到診所驗,得條好淺既烘,醫生唔肯寫紙,返 ...

醫生好多唔係一兩分鐘見線唔作準, 因為本身驗孕棒都有instruction係5分鐘內
過幾日先再去唔使心急
我要做媽媽
|
最好系用晨尿吖,系有D淺既,唔使太心急
Yanmiaou
|
我要做媽媽 發表於 18-9-8 15:06
最好系用晨尿吖,系有D淺既,唔使太心急

希望過幾日會深色
JD930
|
Yanmiaou 發表於 18-9-8 16:22
希望過幾日會深色

一定會
HS101
|

去婦產科睇 照超聲婆 婦準
會見到粒豆
bchuma
|

直接抽血好過啦。時間短所以係淺色
musiccisum
|

有啲醫生照到閃閃先出信
Yanmiaou
|
musiccisum 發表於 18-9-8 19:58
有啲醫生照到閃閃先出信

我上胎就係咁,結果7週去到醫院話無床位照唐氏,最後要自費私家照,所以今次諗住求其快啲揾個醫生寫咗紙去咗醫院先
musiccisum
|
Yanmiaou 發表於 18-9-8 21:08
我上胎就係咁,結果7週去到醫院話無床位照唐氏,最後要自費私家照,所以今次諗住求其快啲揾個醫生寫咗紙去 ...

我今胎8wk先排政府都有位呀
hamsterma
|

無辦法,只可以再去一次,或者抽血
mtcat
|
我差不多9週先去廣華都有位做早唐氏
haha748494
|
醫生都系謹慎D,你遲兩去都未遲。最好用晨尿。