好醜怪問題

CHANYINTING
|
以前都知道孕婦容易尿滲,但係一直以為尿滲應該係少少量?好似m咁?
因為好醜怪下,有時孕吐,一邊吐就一邊滲尿,係好似賴尿咁
Holidaykiki
|
CHANYINTING 發表於 18-9-8 13:29
以前都知道孕婦容易尿滲,但係一直以為尿滲應該係少少量?好似m咁?
因為好醜怪下,有時孕吐,一邊吐就一邊 ...

有沒有做忍尿(運動)?我生兩個都之前都冇呢個問題。
RubyYu07
|
Holidaykiki 發表於 18-9-8 15:17

都係順產嗎?好犀利,我第一胎都已經會滲了,所以有少少急就要馬上去屙了,以防醜態百出
Holidaykiki
|
RubyYu07 發表於 18-9-8 15:53
都係順產嗎?好犀利,我第一胎都已經會滲了,所以有少少急就要馬上去屙了,以防醜態百出
...

順産呀!如果笑得勁就有少少滲,反而我多左痔瘡
RubyYu07
|
Holidaykiki 發表於 18-9-8 15:58
順産呀!如果笑得勁就有少少滲,反而我多左痔瘡

哈哈哈,笑都唔可以大笑!要腼腆點
yiphaulaam
|

我有咗嘅時候,到而家生咗,衹要一急打個乞嗤,就會尿滲,笑得太勁嘅時候都會
EstrellaDamm
|

一定要做骨盆底肌肉運動,勤力日日做,生之前之後都要做。
CHANYINTING
|
Holidaykiki 發表於 18-9-8 15:17
冇呀
未有 bb以為尿滲係少少,真係發生就用衛生巾,點知比想像犀利,嚇左一跳
CHANYINTING
|
RubyYu07 發表於 18-9-8 16:10
哈哈哈,笑都唔可以大笑!要腼腆點
我通常係孕吐....好難就住就住,經常搞到一褲濕晒
JD930
|
EstrellaDamm 發表於 18-9-8 16:45
一定要做骨盆底肌肉運動,勤力日日做,生之前之後都要做。

知道
pkh0207
|

我咳都會有尿滲。而家用Tim寧果隻尿滲墊先出街。係街無咁尷尬。
hamsterma
|

有時咳都會有,但係無你咁誇張
RubyYu07
|
CHANYINTING 發表於 18-9-8 17:03
我通常係孕吐....好難就住就住,經常搞到一褲濕晒

咁就尷尬了,要用護墊比較好。
haha748494
|
我都試過,成條底底都濕左。
SCherryKoS
|
haha748494 發表於 18-9-10 22:49