當你日日都負重兼跑步

shun96
|
之後度機發現自己脂肪跌左成2公斤,肌肉多左,係真係喜悅既,忍唔住要分享下
wuwucancan
|
今日無天氣報告?
vivian468
|
其實真係好開心,
而且照鏡都睇到身形fit咗
RelaxHippo
|

請問你每日做咩weight training, 做幾多次,負幾多重量,跑步跑幾多分鐘。我想學嘢

魔怪媽媽
|
shun96 發表於 18-9-8 14:40
之後度機發現自己脂肪跌左成2公斤,肌肉多左,係真係喜悅既,忍唔住要分享下
...

日日做運動,都成日話天氣涼
tsung
|
shun96 發表於 18-9-8 14:40
...

shun96
|
RelaxHippo 發表於 18-9-8 14:56
請問你每日做咩weight training, 做幾多次,負幾多重量,跑步跑幾多分鐘。我想學嘢

...

日日做30-40分鐘負重,練背練膊練胸(每日不同),又做下腹部練習,做完負重跑20分鐘,斜度5.0、速度8.5-8.7,做完飲whey protein isolate
shun96
|
shun96 發表於 18-9-8 15:17
日日做30-40分鐘負重,練背練膊練胸(每日不同),又做下腹部練習,做完負重跑20分鐘,斜度5.0、速度8.5-8 ...

一定要先負重後帶氧、一定要先負重後帶氧、一定要先負重後帶氧。掉轉咗會唔好
我要做媽媽
|
鄧你開心吖,不過負重跑步真係好辛苦
shun96
|
我要做媽媽 發表於 18-9-8 15:21
鄧你開心吖,不過負重跑步真係好辛苦

初初跑步好辛苦,跑耐左覺得冇咁辛苦,心肺功能可能好咗
mariefish
|

JD930
|
shun96 發表於 18-9-8 15:19
一定要先負重後帶氧、一定要先負重後帶氧、一定要先負重後帶氧。掉轉咗會唔好
...

sheetajeff
|
想問,負重綁腳跑步會唔會腳粗?
cccpo
|
咁以後唔怕凍啦
RelaxHippo
|
...

mmya
|
咁凍仲跑步 我驚你冷親呀
野原美冴
|
...

乜唔係先帶氧後負重嗎?

中小學上PE堂,拉完筋就一定先跑幾圈喎
|
你極需要keep脂,保重
fofopoohpooh
|
...

點解既?

BKsquare
|
你怕凍要keep多d脂肪就真