格價X

sochui
|
在格價X和店鋪傾好後,會在格價X的系統落單還是電話和店鋪直接落單?在格價X系統落單,是不是多些權益保障?怕遇黑店。
sochui
|
有冇人知?
bb2
|
我次次都係直接同店舖落單,我揾三星級或以上既舖頭,未必最平,但穩陣d,咁耐都無問題
sochui
|
bb2 發表於 18-9-8 21:12
我次次都係直接同店舖落單,我揾三星級或以上既舖頭,未必最平,但穩陣d,咁耐都無問題
...

有實體舖好過純網店?
bb2
|
sochui 發表於 18-9-8 21:14
有實體舖好過純網店?

yes
sochui
|
bb2 發表於 18-9-8 21:15
yes

曾想在格價X系統落單,店主不想這樣,講了個不太明白的原因,似乎想迴避些什麼,所以我才懷疑是否格價X會好似淘X的介入制度,做球證?
bb2
|
sochui 發表於 18-9-8 21:22
曾想在格價X系統落單,店主不想這樣,講了個不太明白的原因,似乎想迴避些什麼,所以我才懷疑是否格價X會 ...

以我記憶,如你經網落單,好似平$10,同埋如貨有唔對路可以經網果邊幫你跟,但咁做店主就要比番錢個網,所以店主通常會主動平$10比你,寧願你直接同佢下單....所以如怕遇上黑店,就揾d有信譽既店舖,星級某程度就反映店舖既可信程度

我經price.com買過好多野,冷氣機,雪櫃,電視機,電腦,音響,吸塵機....都無問題
sochui
|
bb2 發表於 18-9-8 21:34
以我記憶,如你經網落單,好似平$10,同埋如貨有唔對路可以經網果邊幫你跟,但咁做店主就要比番錢個網,所 ...

他都是一樣減十元,但我就是怕遇上黑店,怕他們的顧客評論好似淘X的評語有些不真實。
bb2
|
sochui 發表於 18-9-8 21:39
他都是一樣減十元,但我就是怕遇上黑店,怕他們的顧客評論好似淘X的評語有些不真實。
...

都係果句,怕就揾 5星級既店,同埋行貨電器一般都有原廠保養,應該無問題
sochui
|
bb2 發表於 18-9-8 21:50

都係果句,怕就揾 5星級既店,同埋行貨電器一般都有原廠保養,應 ...

謝經驗分享。
曾在格價X上見顧客評語是很好,甚少負評。
但在googlx查看原是一間黑店,所以才有這擔心。
Poyau
|
sochui 發表於 18-9-8 21:56
謝經驗分享。
曾在格價X上見顧客評語是很好,甚少負評。
但在googlx查看原是一間黑店,所以才有這擔心。

怕就問吓親友有無用過嗰間
tsung
|
bb2 發表於 18-9-8 21:34
以我記憶,如你經網落單,好似平$10,同埋如貨有唔對路可以經網果邊幫你跟,但咁做店主就要比番錢個網,所 ...

Abbie_mimi
|
sochui 發表於 18-9-8 16:00
在格價X和店鋪傾好後,會在格價X的系統落單還是電話和店鋪直接落單?在格價X系統落單,是不是多些權益保障 ...

直接打電話落單