想買samsonite 喼, 邊度買平?專門店?

mypineapple
|
謝謝
pbpk03845784
|
mypineapple 發表於 18-9-8 17:13
謝謝

專門店囉。。。
kitbebe
|
等百貨公司大減價.
good_pig    發表於 18-9-8 21:39
AjuFa
|
mypineapple 發表於 18-9-8 17:13
謝謝

我喺外國官網買,比香港平好多,不過因唔送香港,要用代運,但加埋都係平過香港。 可上US官網睇睇,周不時有discount. 唔急既話,睇岩等有discount再買都可以。
kennis_t
|
AjuFa 發表於 18-9-8 20:28
我喺外國官網買,比香港平好多,不過因唔送香港,要用代運,但加埋都係平過香港。 可上US官網睇睇,周不時 ...

但個0急體積大運費貴嗎?香港專門店有同款嗎?
mypineapple
|
AjuFa 發表於 18-9-8 20:28
我喺外國官網買,比香港平好多,不過因唔送香港,要用代運,但加埋都係平過香港。 可上US官網睇睇,周不時 ...

大約幾時會有discount?

wksin
|
mypineapple 發表於 18-9-8 21:05

我係美國官網買一個28吋加一個20吋,包運費差不多$17xx, 要轉運回港,2星期到。
mypineapple
|
wksin 發表於 18-9-8 22:03
我係美國官網買一個28吋加一個20吋,包運費差不多$17xx, 要轉運回港,2星期到。
...

好抵呀
wksin
|
mypineapple 發表於 18-9-8 22:17
好抵呀

這個價好容易買,不是什麼等大減價,我上年買的。
vivibabyvivi
|
上Selfridges 買,英國網,價錢大概香港既6-7折。單次運費2百幾,join全年任運package 4百幾,或者可以問人借account, 因為join左全年package 可以送去任何地址。
wksin
|
mypineapple 發表於 18-9-8 22:17
好抵呀

US Amazon 大把
mypineapple
|
wksin 發表於 18-9-9 07:18
US Amazon 大把

如果收貨時隻喼有事, 點跟進?
wksin
|
mypineapple 發表於 18-9-9 09:16
如果收貨時隻喼有事, 點跟進?

可以叫轉運公司代驗貨,之後寄返香港時買保險。
AjuFa
|
kennis_t 發表於 18-9-8 20:36
但個0急體積大運費貴嗎?香港專門店有同款嗎?

有無同款我就唔知,無去比較,睇到岩自己,價錢ok就買。買左個大喼around 1k, 加運費$300左右,確實就唔係好記得。
AjuFa
|
mypineapple 發表於 18-9-8 21:05

其實US官網好多時都有做discount, 係睇吓嗰啲款岩唔岩你。去到節日如感恩節可能再多啲discount咁解,好多款,你上官網睇睇。