朋友做傳銷之後黎sell我

靚寶
|

有3個朋友,佢地都好似好為你好.又話同你分享下,又話佢媽又有買,佢仔又有食開呢啲。。。推左佢話冇用開,隔一排又黎講過,我唔想咁樣就冇左啲啱傾的朋友,但久而久之好討厭佢地呢啲行為,真是唔熟唔食?

另一個係我朋友, 他的朋友開舖賣內衣,佢又話介紹我用,但知佢從中抽佣

識左幾年,十幾年都係咁。。。無奈
汽水餅
|
講錢失感情
BGCOME08
|
覺得呢D人好cheap唔配有朋友!
ingong
|
最慘係佢以為介紹緊d好野俾你, 我都伏過好多
朋友都無得做
靚寶
|
ingong 發表於 18-9-8 19:33
最慘係佢以為介紹緊d好野俾你, 我都伏過好多
朋友都無得做

伏唔伏又唔知,因為我唔信傳銷,也不喜歡利用朋友關係賺錢
靚寶
|
BGCOME08 發表於 18-9-8 19:33
覺得呢D人好cheap唔配有朋友!

第一次婉拒左,第二次轉第二種方法介紹。。。但口脗係好為你好,真心反感
BGCOME08
|
靚寶 發表於 18-9-8 20:03
第一次婉拒左,第二次轉第二種方法介紹。。。但口脗係好為你好,真心反感
...

我朋友同我sell藥,真係覺得呢D人short short地,藥都可以亂食嘅咩?你話係保健啫,唔通我又要信。

我好客氣講咗幾次話唔啱,仲死煩,我後來一句彈埋去,我話我有病,醫生叫我唔好亂食任何藥。之後就再冇聯絡。
靚寶
|
BGCOME08 發表於 18-9-8 20:07
我朋友同我sell藥,真係覺得呢D人short short地,藥都可以亂食嘅咩?你話係保健啫,唔通我又要信。

我好 ...

佢地係咪預左冇左我呢個朋友都冇所謂呢
呀紫CANDY
|
靚寶 發表於 18-9-8 18:22
有3個朋友,佢地都好似好為你好.又話同你分享下,又話佢媽又有買,佢仔又有食開呢啲。。。推左佢話冇用開,隔一 ...

我fd去日本代購!我叫佢買嘢仲貴過唔識既代購人員!
kmbb519
|
我連我自己表妹都係咁!由細玩大.....唉!我初時仲好信佢,後尾發現佢只為錢,當左我係客人,其實都幾心淡,無架啦,我地好幾年無聯絡了
靚寶
|
kmbb519 發表於 18-9-8 20:19
我連我自己表妹都係咁!由細玩大.....唉!我初時仲好信佢,後尾發現佢只為錢,當左我係客人,其實都幾心淡 ...

傳銷真是破壞感情
JD930
|
靚寶 發表於 18-9-8 20:03
...

123blow
|
BGCOME08 發表於 18-9-8 20:07

我好 ...

熟我嘅人都知我吾食藥丸保健品, 所以免左吾少煩惱!
李斯特
|
真係好無奈
Angelice-BeBe
|
佢地已經被洗腦咁
所以仲邊會理你有咩感覺,感受

佢地成日話咩幫人,為你好...賺錢就賺錢啦
twotigers
|
靚寶 發表於 18-9-8 18:22
有3個朋友,佢地都好似好為你好.又話同你分享下,又話佢媽又有買,佢仔又有食開呢啲。。。推左佢話冇用開,隔一 ...

就係唔當你係朋友先sell你,諗住無咗你呢個朋友都唔會可惜。
cakii
|

靚寶
|
Angelice-BeBe 發表於 18-9-8 20:54
佢地已經被洗腦咁
所以仲邊會理你有咩感覺,感受

就係呢樣先反感,但點解sell野要打友情牌,既然友情又做乜賺我錢? 口脗係: 分享,介紹覺得好的比你,覺得好,所以想幫人。。。等等都令人好反感
靚寶
|
twotigers 發表於 18-9-8 20:55
就係唔當你係朋友先sell你,諗住無咗你呢個朋友都唔會可惜。

我已有一個疏遠,另一個係親戚,另一個係朋友,都關係唔錯的朋友,但佢咁我心受傷害
twotigers
|
靚寶 發表於 18-9-8 21:07

我已有一個疏遠,另一個係親戚,另一個係朋友,都關係唔錯的朋友, ...

當然係疏遠,否則錢又無咗,朋友親戚都無埋,要揀無其中一樣,當然係朋友親戚。