同事成日連紅日放假,今年我又無得放?

你想達到
|
上司大細超,擺明自己友比佢成日放,放左好多年,條友乜野紅色假都放,好自私!今年想連紅日又比條友擺住,公理何在?
opl2
|
你想達到 發表於 18-9-8 18:49
上司大細超,擺明自己友比佢成日放,放左好多年,條友乜野紅色假都放,好自私!今年想連紅日又比條友擺住, ...

搵過第二份
lam133
|
上司大細超,擺明自己友比佢成日放,放左好多年,條友乜野紅色假都放,好自私!今年想連紅日又比條友擺住, ...

頂唔到就轉工作
Charlotte_mom
|
向HR投訴(衡量過莊閒之後)
funghon
|
係咪佢快交請假紙?
TMC3012
|
全部佢霸住?
以前有同team有同事係霸聖誕到新年, 有個有小朋友就暑假, 另一個就easter
所以我會係紅日前(連紅日放)
你想達到
|
opl2 發表於 18-9-8 19:04
搵過第二份

做乜要轉工,佢有乜嘢特權先?
二小姐
|
好多時都係識人好過識字,你唔係佢支水咪放唔到連假
堅媽
|
你想達到 發表於 18-9-8 19:59

因為佢同老細係自己友,如果你頂唔緊唯有轉工
cibewong
|

直接同佢講,你話佢年年都連紅色假放,今年我都想放喎。
tsung
|
二小姐 發表於 18-9-8 20:03

opl2
|
你想達到 發表於 18-9-8 19:59

依個世界冇公平,你接受到咪留低囉
good_pig
|

早d 入紙可以嗎?
good_pig
|
TMC3012 發表於 18-9-8 19:12
全部佢霸住?
以前有同team有同事係霸聖誕到新年, 有個有小朋友就暑假, 另一個就easter
所以我會係紅日前 ...

我估計有人會霸xmas+新年..

我入左紙搭左xmas先啦
Poyau
|
二小姐 發表於 18-9-8 20:03

cakii
|
再早啲請,鬥快