2胎之後覺得自己豬咗好多

軒旻媽咪
|

1.拿住50蚊同人講我得500,有無得找?
2.前幾日食片皮鴨,反轉咗張皮,隔皮紙喺上邊,一邊擺d料上去一邊諗D皮好薄呀!
3.今日去海濱長廊散步,見到有班人喺度划龍舟,影咗張相po上網,並寫“就快端午了,見到D人喺度好努力練習划龍舟”......
仲有太多太多,大b仲有幾個月4歲,細b剛8個月,發覺自己轉數越黎越慢,ftm,有咩辦法可以令自己頭腦靈活翻?
KARYKARYKARY
|
第三點好笑
vivibabyvivi
|
三件事都係唔上心唔留心所至,關咩生完仔事。
軒旻媽咪
|
KARYKARYKARY 發表於 18-9-8 22:07
第三點好笑

D fd全部留言問我訓醒未?好鬼於。
Supertalkative
|
Haha!係咪笑話啊??

睇書讓人頭腦清晰
Mrschann
|
I think so

1.我睇牙睇左$4xxx,俾左張$500姑娘.就等佢找.我以為張$500係$5000

2.返屋企禁密碼.禁左自己提示卡密碼

3.食完飯.埋單睇完張單後.打開銀包.跟住我問自己要拎咩
good_pig
|
Mrschann 發表於 18-9-8 22:20
I think so

1.我睇牙睇左$4xxx,俾左張$500姑娘.就等佢找.我以為張$500係$5000

有$5000 紙幣嘛??
heidys
|
又真是好爆
vivibabyvivi
|
I think so

香港幾時有$5000紙幣? 咁都錯得要驗腦喎

Mrschann
|
vivibabyvivi 發表於 18-9-8 22:27

香港幾時有$5000紙幣? 咁都錯得要驗腦喎

真心覺得自己無腦咖
Queenie_yy
|
生完妹妹後我都覺自己記性差左,公司密碼按左兩年幾,得四位數,試過兩次只記得第一位號碼,之後三位完全無曬印象,要同事開門
loveclementine
|
放心,當小朋友大啲開始駁咀駁舌時,
你就可以重新運用個腦同佢鬥智
tsung
|

丫雅
|
loveclementine 發表於 18-9-8 22:31
...

章魚妹妹
|
我都豬左仲慢左,以前一向快狠準,而家要諗下先!不過第三點都好易扭轉,係句野既最尾加個emoji當搞下爛gag咁!(emoji)(emoji)(emoji)
洛婷
|
我諗唔關生咗兩胎事,

我得一個咪又係成日冇記性,

可能年紀越來越大關係
軒旻媽咪
|
I think so

哈哈哈哈哈,彼此彼此
軒旻媽咪
|
Queenie_yy 發表於 18-9-8 22:30
生完妹妹後我都覺自己記性差左,公司密碼按左兩年幾,得四位數,試過兩次只記得第一位號碼,之後三位完全無 ...

我都試過類似情況呀!明明已經好熟悉嘅嘢,突然失憶咁完全唔記得!
軒旻媽咪
|
loveclementine 發表於 18-9-8 22:31
...

哈哈,我怕到時個仔駁咀,自己駁唔翻佢
幸福花
|
咁快變豬媽!食D猪腦補補佢!