自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章

囡囡888 發表於 18-9-8 22:15
應該係飲食出問題,我之前好似你咁跑,一磅都落唔到。跑步一定要均速跑先有用,至少跑45分鐘。後來跟著個 ...

幸福可以好簡單

公爵府

囡囡888 發表於 18-9-8 22:15
應該係飲食出問題,我之前好似你咁跑,一磅都落唔到。跑步一定要均速跑先有用,至少跑45分鐘。後來跟著個 ...

27 磅

水晶宮

減肥唔係要食得少 係要食得啱,均衡飲食,適量運動就會瘦,另外唔好齋跑,練下d 肌肉可以加快新陳代謝,會快d 瘦同易d keep

子爵府

貧窮媽媽 發表於 18-10-4 01:35
減肥唔係要食得少 係要食得啱,均衡飲食,適量運動就會瘦,另外唔好齋跑,練下d 肌肉可以加快新陳代謝,會 ...

專業

男爵府

BB-CLEVER 發表於 18-9-8 21:56
已經一星期跑幾次,每次跑30-40分鐘,再急步行20分鐘,又食好少嘢,但跑左幾個月一磅都冇減過,係咪食得太 ...

再講多次,要㵴重,飲食80%,運動20%

每日要食夠基楚代謝既卡路里,仲要均衡,唔好用偏食方法去減

食得太少,會令身體進入飢餓狀態,身體會自動降低卡路里既使用同一有機會就會儲脂肪

另外,健康減重係太慨一星期輕總體重既5-8%,太快既話復胖既機會好大

首先整理下自己既飲食,計下每日食到既卡路里,希望你成功
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

子爵府

我其實唔太肥,102磅,152高,但個肚腩永遠減唔到,好sad

有冇人做過呢部機?好似好勁可以減肥增肌?

https://www.facebook.com/WeekendWeekly/videos/318171972283912/

大宅

adam112 發表於 18-10-4 08:15
再講多次,要㵴重,飲食80%,運動20%

每日要食夠基楚代謝既卡路里,仲要均衡,唔好用偏食方法去減

唔怪知我越減越肥la

子爵府

小可愛11 發表於 18-9-8 22:17
十分好成績!
不過我哋唔會 focus on 減磅,目的應該係減脂增肌。

Agree 肌肉有很多好處的

男爵府

Wanyansuki 發表於 18-10-4 14:10
唔怪知我越減越肥la

另外講多少少,其實體重唔係最重要,識睇睇身型同體脂

有D人可能好輕,但體脂高,只會係冇線條同鬆泡泡

同埋減肥冇話可以專減邊個部圍,每個人減脂既先後都唔同,冇話可以只減肚腩OR只減腿

只有成個人體脂低先會見到全身既分別

我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

首頁

尾頁

跳至