想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

看過BK的內文,比較過仁安、送子鳥及杉山,決定嘗試杉山IVF。因為對杉山的技術有信心,及能負擔得起整個療程的費用。

已經約好24號去初診,預算一天完成。

希望各位姐妹多多給我打氣!我很需要勇氣及支持。

大宅

Mini777 發表於 18-9-8 23:54
看過BK的內文,比較過仁安、送子鳥及杉山,決定嘗試杉山IVF。因為對杉山的技術有信心,及能負擔得起整個療 ...

一天做唔到,要先check 完你所有野,要下一個m come day 1開始打谷卵針,大約打10幾日先抽得卵。抽完要睇你適唔適合即刻放胎。我成個過程搞咗3個月。每日2支針拮落個肚度,有時3支,4支。IVF條路唔係咁容易行。anyway 祝你成功。

洋房

看過BK的內文,比較過仁安、送子鳥及杉山,決定嘗試杉山IVF。因為對杉山的技術有信心,及能負擔得起整個療 ...

我下個月都會去衫山初診 祝你成功 一齊加油 你初診完可以分享一下嘛 我都好想知道流程係點(emoji)(emoji)

洋房

不過其實都有d擔心日本會唔會有輻射既影響

複式洋房

yukicheung0901 發表於 18-9-9 03:20
一天做唔到,要先check 完你所有野,要下一個m come day 1開始打谷卵針,大約打10幾日先抽得卵。抽完要睇 ...

聽落覺得實在不容易!不過辛苦過後但如果能夠成功,都是值得的。
那麼你覺得值得嗎?

複式洋房

VenusWingChik 發表於 18-9-9 09:02
我下個月都會去衫山初診 祝你成功 一齊加油 你初診完可以分享一下嘛 我都好想知道流程係點(emoji)(emoji)
...

原來有同路人,實在太好了!大家一起加油!
我會分享流程,希望大家都能成功!

大宅

Mini777 發表於 18-9-9 11:41
聽落覺得實在不容易!不過辛苦過後但如果能夠成功,都是值得的。
那麼你覺得值得嗎?

我覺得值得呀。我自己本身都好怕打針,要一針針拮落個肚度,真係需要好大勇氣,我4月開始打,本身個人係好少出汗,打完就滿頭大汗。衣家bb 就14週。覺得咁辛苦都好安慰。預祝你一次成功

複式洋房

yukicheung0901 發表於 18-9-9 16:15
我覺得值得呀。我自己本身都好怕打針,要一針針拮落個肚度,真係需要好大勇氣,我4月開始打,本身個人係好 ...

多謝你的分享及鼓勵,我都希望一次就能夠成功(emoji)(emoji)

大宅

我月尾過去放胎

洋房

Cherry997 發表於 18-9-9 22:18
我月尾過去放胎

想知道到現在你總共多少錢?

大宅

Mini777 發表於 18-9-9 21:26
多謝你的分享及鼓勵,我都希望一次就能夠成功(emoji)(emoji)

(emoji)(emoji)加油

複式洋房

Cherry997 發表於 18-9-9 22:18
我月尾過去放胎

請問你由初診到放胎用了多久時間?

大宅

Mini777 發表於 18-9-10 10:44
請問你由初診到放胎用了多久時間?

好多喎

複式洋房

yukicheung0901 發表於 18-9-9 16:15
我覺得值得呀。我自己本身都好怕打針,要一針針拮落個肚度,真係需要好大勇氣,我4月開始打,本身個人係好 ...

我也很怕打針IVF打針排卵、破卵、取卵都有d概念係點做,但放胎之後是否還要每日打針同塞藥?

複式洋房

我下個月都去初診呀

祝你成功有好消息啦!!!

複式洋房

akira0513 發表於 18-9-11 15:19
我下個月都去初診呀

祝你成功有好消息啦!!!

大家一起努力!一定成功的!

大宅

mommyBBB 發表於 18-9-11 10:47
我也很怕打針IVF打針排卵、破卵、取卵都有d概念係點做,但放胎之後是否還要每日打針同塞藥?
...

放胎就2,3日打支安胎針,每日食藥同塞藥,直到bb 12週,陀穩咗先停藥。

複式洋房

VenusWingChik 發表於 18-9-9 09:02
...

衫山是那裹?是香港?

洋房

chengwing 發表於 18-9-12 17:36
衫山是那裹?是香港?

日本

複式洋房

更新狀況:
上星期突然於來經前一星期已經開始出血,而且越來越多,恐怕月經週期提前來到,所以臨時改於9/22初診。
可能由於是星期六的關係,醫院特別多人,我於上午八時半到達,直到下午三點多才可以離開。
首先我見了中村院長,他是負責我這個療程的醫生,中村院長很友善,接見了我大約五分鐘,主要是問一問我那天第一天來經(我結果是22號是Day 1 )。然後我要等抽血,抽了6支血之後,就再等照超聲波,看看卵巢情況。然後驗血報告出了之後再見多一次中村院長,院長確定我的情況可以在這週期開始療程,馬上開藥,及約好下星期大約時間去抽卵及移植日子,

首頁

尾頁

跳至