去食飯被老屈打尖,好憤怒!

karenlyk
|
8年前亞女喺附近跳舞,放學會去食嘢,之後間唔中會去幫襯。見佢生意越來越好,每次都要等30-60分鐘,我都無所謂,想食就要等。

今晚補完習行去餐廳,途中買咗香香雞打底,因為預咗要等30分鐘以上,去到不出所料,門口至少20人等位,攞咗飛話要等30分鐘,無所謂,照等。

佢一路叫號碼,中間有號碼無人應,一路等到叫1號,佢講咗兩次1號,我同女先應佢,但我手上張飛跌咗,我重覆3次,係3次問係咪叫1號?佢話係,我話張飛跌咗,個人好心急周圍望,睇下會唔會喺地下。佢話你係1號就入嚟啦。

入到去坐低,上咗例湯,飲到一半,有個疑似老細嘅人問我幾多號,我話1號,佢話我哋叫到196號,頭先係問有無1個,你打尖!
如果你叫1位,兩個人行入嚟你唔叫我等等?自己做錯嘢懶落個客度?老屈都要合理先得咖

我問咗3次係咪叫1號,你叫我我先入嚟,佢話你坐低咗就算喇。之後叫飛個亞姐再講話自己無叫1號
真係思覺失調

自問從不打尖,我帶住個女打尖唔樣衰?點身教?等得30分鐘唔爭在20分鐘啦。

之後上食飯網睇返,原來而家態度差咗好多,無諗過會發生喺我身上。

永久Black List.
唔係怪獸
|
以後唔幫襯,是對佢地既最大懲罰。唔好激親自己。
JD930
|
唔係怪獸 發表於 18-9-9 00:39
以後唔幫襯,是對佢地既最大懲罰。唔好激親自己。

cnicky
|
邊間?我都好怕無禮貌,再好食都係假。
cindy618
|
今晚之後,佢將得失一天班客
cindy618
|
今晚之後,佢將得失一大班客
siuman3317
|
咁衰老屈我一定同佢理論到底真係钣都食吾落
yokulami
|
個老細都幾無品,唔坐都坐低左啦,咁都要講番轉頭
kyk
|
奇怪,派得飛唔係寫埋人數,吓吓問有冇一個,有冇兩個咁問.....
mocha20150323
|
yokulami 發表於 18-9-9 01:51
個老細都幾無品,唔坐都坐低左啦,咁都要講番轉頭

咪係咯,就算打尖都坐低左啦,仲走去同客咁講,真係唔識做為咩要搞到人地食得唔開心
SaBB
|
karenlyk 發表於 18-9-9 00:24
8年前亞女喺附近跳舞,放學會去食嘢,之後間唔中會去幫襯。見佢生意越來越好,每次都要等30-60分鐘,我都無 ...

咩名、請告知!
靚靚C9
|
開名
BKsquare
|
有號碼飛係手會叫「有無1 個 3 個」 咁?
咪玩啦

請問邊間?
lina9316
|
係囉,有飛仲問人數,理由牽強了吧!
tkop
|
karenlyk 發表於 18-9-9 00:24
8年前亞女喺附近跳舞,放學會去食嘢,之後間唔中會去幫襯。見佢生意越來越好,每次都要等30-60分鐘,我都無 ...

咁你仲有沒有食落去
mariefish
|

dede2005
|
贊成開名,待客態度太惡劣
藍寶石公主
|
邊間先?
終極熊貓
|
唔合理