請教短期租約免租期

andyan324
|
同長期租約一樣嗎?
cinda72.
|
短期仲邊有免租期比架
|
cinda72. 發表於 18-9-9 00:29
短期仲邊有免租期比架

呢度免下,果度免下,吾使交租了

andyan324
|
cinda72. 發表於 18-9-9 00:29
短期仲邊有免租期比架

原來係甘,唔識呀,第一次租比短租
Yuki_Yeung
|
短期唔會有,而家有d租盤地點比較搶手長租連免租期都無
elainechoy
|
andyan324 發表於 18-9-9 00:26
同長期租約一樣嗎?

短租租金通常仲貴D,因為遲D又要比多次仲介費!
chingmon
|
無,肯租已好好
canies
|
短租通常會建議啲客一次過交曬租同按金
babycei
|
andyan324 發表於 18-9-9 00:26
同長期租約一樣嗎?

我上年裝修,短租三個月,業主比左5日免租期。
藍狐
|
短租冇係正常的
但係可以係租個時傾,一般提出2-3天都會免
eggcarol
|
babycei 發表於 18-9-9 12:30
我上年裝修,短租三個月,業主比左5日免租期。

咁係你個業主好人
cinda72.
|
呢段時間,裝修黃金期,短租搶手
講真,我係長租業主既話,係呢段時間唔會短租,3個月後,又到租務淡季,到時退租咪又擺過?
babycei
|
eggcarol 發表於 18-9-9 13:20
咁係你個業主好人

個業主係好好人,知冷氣唔夠凍,主動換左部新,後期仲問我地裝修進度,唔得可延長。
早兒媽媽
|
cinda72. 發表於 18-9-9 13:23
呢段時間,裝修黃金期,短租搶手
講真,我係長租業主既話,係呢段時間唔會短租,3個月後,又到租務淡季,到 ...

請教那月份是租務淡季?那段日子是租務旺季?我因裝修,想短租3個月,油麻地區,应如何找?
cinda72.
|
早兒媽媽 發表於 18-9-9 14:54
請教那月份是租務淡季?那段日子是租務旺季?我因裝修,想短租3個月,油麻地區,应如何找?
...

聖誕前開始靜,聖誕到過年後就係淡季
其實想搬屋既最好呢個時間搵租,一來冇咁多人爭,2來業主會冇咁硬淨
如何找呢,我一講,又比人投訴架啦
Poyau
|
cinda72. 發表於 18-9-9 14:57
聖誕前開始靜,聖誕到過年後就係淡季
其實想搬屋既最好呢個時間搵租,一來冇咁多人爭,2來業主會冇咁硬淨
...