懷孕之後有冇轉用天然護膚品?有冇好介紹?

Mrswong_JM
|

上網睇好多媽媽都會o係懷孕後轉用有機天然o既護膚品
想問下各位媽媽你地用緊咩洗面、保濕同面膜呢?
|
Mrswong_JM 發表於 18-9-9 01:29
想問下各位媽媽你地用緊咩洗面、保濕同面膜呢? ...

fresh
Mrs_Tiu
|

Haba, mama and kids
SophieSSS
|
Mrs_Tiu 發表於 18-9-9 13:05
Haba, mama and kids

Mama and kids香港邊度有得買呀?
Mrs_Tiu
|
SophieSSS 發表於 18-9-9 21:21
Mama and kids香港邊度有得買呀?

我在日本買ga,但我2018年8月在荷花bb展見到有他們的counter
我要做媽媽
|
我fresh clarins fancl都有用
SophieSSS
|
我要做媽媽 發表於 18-9-9 21:42

你地有冇爆瘡呀?
RubyYu07
|
我自己就無轉。不過fancl係幾好,主打無添加,
RubyYu07
|
SophieSSS 發表於 18-9-9 22:13
你地有冇爆瘡呀?

無,我有左bb之後皮膚反而好左好多,之前爆瘡,有左反而無了
FifiYeung_FB
|

clarins and fresh
kmbb519
|
我要做媽媽 發表於 18-9-9 21:42

我都係用呢三個牌子 fancl 就有左先轉用佢支落妝油,吖又幾好用喎!我孕期無做mask, 但用左一排佢,skin conditions 又幾好 同埋望落都bright左
我要做媽媽
|
SophieSSS 發表於 18-9-9 22:13
你地有冇爆瘡呀?

我成個孕期都冇爆瘡吖,產後先爆
我要做媽媽
|
kmbb519 發表於 18-9-10 00:00
我都係用呢三個牌子 fancl 就有左先轉用佢支落妝油,吖又幾好用喎!我孕期無做mask, 但用左 ...

落妝油真係好好用我而家一直都有用,就係保質期有D短
kmbb519
|
我要做媽媽 發表於 18-9-10 22:14
落妝油真係好好用我而家一直都有用,就係保質期有D短

係啦,雖然有d杰同難推,不過落完又無油感,幾好 係呢,你係咪喺專門店買? 我第一支係,但後尾見莎記同香港電視魔 平好多,諗緊怕唔怕呢
ky.lifestyle
|
知道有左BB就即刻轉晒化妝品護膚品喇(最慘係發現有左之前岩岩先買左堆新化妝品同護膚品,唯有轉贈俾媽咪

落妝:fancl
洗面:epionce
lotion:epionce,La mer
mask:epionce,fresh

化妝品:clarins,fresh

wsyggk
|
Skincare無轉,初期我淨係洗面,搽一層鯊稀油再搽cream,中期加咗自製嘅玫瑰果油blend薰衣草油。妝又好少化,所以得嗰少少嘢我懶得轉了。
JanetB
|

護膚我好早之前轉用了油,試過用不同的serum 或油,覺得成份簡單,好用而且安心啲

https://iherb.co/4hmmz95k

haha748494
|
我平時都系保濕為主,所以照舊用。
higreens
|
我自己全部都係用沒味產品 ,好驚果啲香精產品
落妝:fancl
洗面:curel
沖涼:maternea
body lotion: vaseline
我要做媽媽
|
kmbb519 發表於 18-9-10 23:52
係啦,雖然有d杰同難推,不過落完又無油感,幾好 係呢,你係咪喺專門店買? 我第一支係,但後尾見莎 ...

我係專賣店買架,搞活動既時候可以買多幾隻