懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

上網睇好多媽媽都會o係懷孕後轉用有機天然o既護膚品
想問下各位媽媽你地用緊咩洗面、保濕同面膜呢?

大宅

畀面勳章

Mrswong_JM 發表於 18-9-9 01:29
想問下各位媽媽你地用緊咩洗面、保濕同面膜呢? ...

fresh

複式洋房

Haba, mama and kids

複式洋房

Mrs_Tiu 發表於 18-9-9 13:05
Haba, mama and kids

Mama and kids香港邊度有得買呀?

複式洋房

SophieSSS 發表於 18-9-9 21:21
Mama and kids香港邊度有得買呀?

我在日本買ga,但我2018年8月在荷花bb展見到有他們的counter

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

我fresh clarins fancl都有用

複式洋房

我要做媽媽 發表於 18-9-9 21:42

你地有冇爆瘡呀?

珍珠宮

回覆樓主

我自己就無轉。不過fancl係幾好,主打無添加,

珍珠宮

SophieSSS 發表於 18-9-9 22:13
你地有冇爆瘡呀?

無,我有左bb之後皮膚反而好左好多,之前爆瘡,有左反而無了

複式洋房

clarins and fresh

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我要做媽媽 發表於 18-9-9 21:42

我都係用呢三個牌子 fancl 就有左先轉用佢支落妝油,吖又幾好用喎!我孕期無做mask, 但用左一排佢,skin conditions 又幾好 同埋望落都bright左
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

SophieSSS 發表於 18-9-9 22:13
你地有冇爆瘡呀?

我成個孕期都冇爆瘡吖,產後先爆

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

kmbb519 發表於 18-9-10 00:00
我都係用呢三個牌子 fancl 就有左先轉用佢支落妝油,吖又幾好用喎!我孕期無做mask, 但用左 ...

落妝油真係好好用我而家一直都有用,就係保質期有D短

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我要做媽媽 發表於 18-9-10 22:14
落妝油真係好好用我而家一直都有用,就係保質期有D短

係啦,雖然有d杰同難推,不過落完又無油感,幾好 係呢,你係咪喺專門店買? 我第一支係,但後尾見莎記同香港電視魔 平好多,諗緊怕唔怕呢
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

回覆樓主

知道有左BB就即刻轉晒化妝品護膚品喇(最慘係發現有左之前岩岩先買左堆新化妝品同護膚品,唯有轉贈俾媽咪

落妝:fancl
洗面:epionce
lotion:epionce,La mer
mask:epionce,fresh

化妝品:clarins,fresh

水晶宮

回覆樓主

Skincare無轉,初期我淨係洗面,搽一層鯊稀油再搽cream,中期加咗自製嘅玫瑰果油blend薰衣草油。妝又好少化,所以得嗰少少嘢我懶得轉了。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

大宅

回覆樓主:

護膚我好早之前轉用了油,試過用不同的serum 或油,覺得成份簡單,好用而且安心啲

https://iherb.co/4hmmz95k

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我平時都系保濕為主,所以照舊用。

洋房

我自己全部都係用沒味產品 ,好驚果啲香精產品
落妝:fancl
洗面:curel
沖涼:maternea
body lotion: vaseline

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

kmbb519 發表於 18-9-10 23:52
係啦,雖然有d杰同難推,不過落完又無油感,幾好 係呢,你係咪喺專門店買? 我第一支係,但後尾見莎 ...

我係專賣店買架,搞活動既時候可以買多幾隻

首頁

尾頁

跳至