年收入

KaySzeLam
|
一個人年收入$98萬幾,算OK?
Wingwingm
|
KaySzeLam 發表於 18-9-9 02:23

要睇埋支出
KaySzeLam
|
Wingwingm 發表於 18-9-9 02:26
要睇埋支出

公司俾埋油卡,每個月有$3000娛樂津貼
我愛Corina
|
睇下你做乜
PCCW2319
|
我愛Corina 發表於 18-9-9 03:18
睇下你做乜

係啦!都唔知做乜職位及工作性質, 好難比評語。

如果上市公司做普通文員仔, 超級OK。

但做上市公司CEO, 就超級唔OK。

Fishqqma
|
Wingwingm 發表於 18-9-9 02:26
要睇埋支出

樓主只係問呢個收入ok嗎?
Fishqqma
|
98萬當然ok.
就算bk三萬蚊文員, 都已經係三個文員嘅人工!
二世龜
|
超ok
eziznw
|

識人同呢個年薪收入差不多,5天工作日,冇OT,一星期工作42小時,每年3個月有薪假,中層人士。
happeecc
|
自己搵自己洗,超ok.

bebrave
|

細公司老闆都無咁多....
sunnymama2
|
好ok !
大大妹
|
eziznw 發表於 18-9-9 08:11
識人同呢個年薪收入差不多,5天工作日,冇OT,一星期工作42小時,每年3個月有薪假,中層人士。
...

每年3個月有薪假?仲多過產假,咩工咁爽?
MKma
|
...

每年3個月有薪假? 佢年資好高㗎?
crystal媽咪
|
ok
唔係怪獸
|
如果自己一個洗,非常ok, 一個女人帶住兩個細路,都ok. 一家四口,just ok. 一家四口加四大長老,麻麻地了。
唔係怪獸
|
...

三個月有薪假,誇D喎!我家族成員D大公司勁高層,都係一年三十多天假,已經很多。
jcstai
|
...
人工唔差, 工作時間不長, 最重要係每年3個月有薪假期 好有興趣知是做什麼工作

bing-jing
|

其實呢d 題,有頭冇尾,有咩意思去討論?
|
MKma 發表於 18-9-9 12:40
每年3個月有薪假? 佢年資好高㗎?

仲只係中層人士咋,咁再高層啲咪分分鐘有半年有薪假期?