打電話去外國

Ms.cheung
|
請問打電話去外國的屋企電話,除了idd, 有無咩可以app 用?因為只打1、2次,唔想join 月費
VampireBaby
|
用whatsapp/wechat, 免費!
crystal媽咪
|
外國嘅對方屋企有冇電腦?如果有,裝skype
JD930
|
crystal媽咪 發表於 18-9-9 10:08

tingtong
|
用wts app好方便
Ms.cheung
|
回覆 VampireBaby 的帖子

屋企電話,無what’s app, we chat, Skype
Rita
|
對方有facebook的話, 可以用fb messenger.
Angel_Rose
|
用whatsapp, 當年妹去外國讀書,媽知whatsapp有這功能,就好努力咁學用智能電話,為左同妹溝通
Abbie_mimi
|
Ms.cheung 發表於 18-9-9 09:50
請問打電話去外國的屋企電話,除了idd, 有無咩可以app 用?因為只打1、2次,唔想join 月費
...

你自己既電訉公司plan, eg 0030, 0060
calvin1230hk
|
Ms.cheung 發表於 18-9-9 11:08

屋企電話,無what’s app, we chat, Skype

Skype可以入錢,打普通電話號碼。
Cara2006
|
Ms.cheung 發表於 18-9-9 09:50
...

我用 whatsapp call 或 facetime。
想打電話,都係為快,為方便。
一兩次,就求其 idd 啦,唔會浪費時間搞咁多嘢。
洋洋
|
Ms.cheung 發表於 18-9-9 11:08

Skype 可以打去固網電話,對方可以乜app都冇架
MeowMuiMui123
|
WhatsApp
Miss.Hui
|
play store search free ISD 就有
你用網絡打佢真電話
Miss.Hui
|
我用緊free calls
一裝有啲credits 可以打到1兩個電話
想再打可睇廣告換credits~
lyh80115
|
Wechat都可以打去外國座機、手機,要先充值,有優惠。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tsung
|
VampireBaby 發表於 18-9-9 09:53

tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-9-9 10:08

bosch
|
如果你有用月供 MS Office 365, 可能有skype 免費電話通話值。
Poyau
|
VampireBaby 發表於 18-9-9 09:53