請問你們會否在細鋪買金?

ApplePie_ellen
|
我未試過,其實有何不同?賣出會難啲嗎?
JD930
|
ApplePie_ellen 發表於 18-9-9 10:14

我唔會...
tingtong
|
老字號金舖我會
|
JD930 發表於 18-9-9 10:54
我唔會...

請問你的考量是什麼?
JD930
|
ApplePie_ellen 發表於 18-9-9 11:35
請問你的考量是什麼?

冇相熟店鋪唔知道信譽是否良好,所以寧願去大鋪有保障
野原美冴
|
我唔會。
送比人送大金行比較得體。

自己用的話,大金行的款式新穎d,細金行無乜靚款。
Vinccy
|
自己戴會,送人唔會
0q.cathy
|
未試過,因無相熟,而且買得通常送人,我好少買呢d野自用,所以只去大金鋪
tsung
|
JD930 發表於 18-9-9 10:54
我唔會...

X2
chiu51057
|
ApplePie_ellen 發表於 18-9-9 10:14

yes
JD930
|
0q.cathy 發表於 18-9-9 13:31
未試過,因無相熟,而且買得通常送人,我好少買呢d野自用,所以只去大金鋪
...

detox6066
|

會難賣d,不過去返本身間金行賣就ok!
如果本身係大金行買細金行放,個rate會好少少!
hui_bb
|
屋企人在90年代的街坊金鋪買龍鳳手鐲,金鋪由婆婆年代買始幫襯,最近把幾間不同金鋪首飾賣掉,偏偏這間的金飾全部賣不掉,婆婆有兩對實心手鐲,每一對的其中一隻外面是金,入面是注滿銅,一對綢花手鐲不是純金,溝雜左,所以都係去大間既好。
|
咁我都係去番大舖買了
|
hui_bb 發表於 18-9-9 13:51
屋企人在90年代的街坊金鋪買龍鳳手鐲,金鋪由婆婆年代買始幫襯,最近把幾間不同金鋪首飾賣掉,偏偏這間的金 ...

嘩!咁唔老實
|
唔會,只去兩間周XX
|
老字號,會
|
701003 發表於 18-9-9 18:51
老字號,會

開咗幾多年先算老字號?
MM2H
|
唔會
藍貓仔
|

會,髮型師介绍对面的金鋪,佢mom都成日買金

因為老细已買了鋪位冇租金壓力,手工平,做街坊生意

剛買了一隻鑽石介子,有GIA証書,又打折比我,半年內8折收番
我表弟將會结婚,佢仲話哥排有優惠買金bracelet Free 手工比我tim