我想問下大家最耐幾多日冇大便?

sugizo828
|
我聽日就32wk,最近有小小便秘,隔日屙,又悟敢出力,飲水又成日去住廁所,尋晚起身3次去vv, 今朝起身勁攰
hamsterma
|
sugizo828 發表於 18-9-9 11:00
我聽日就32wk,最近有小小便秘,隔日屙,又悟敢出力,飲水又成日去住廁所,尋晚起身3次去vv, 今朝起身勁攰 ...

試過3日一次,後尾食火龍果就好d
sugizo828
|
我都試過 3日, 谷到想嘔
Mrs_Tiu
|
我聽日就32wk,最近有小小便秘,隔日屙,又悟敢出力,飲水又成日去住廁所,尋晚起身3次去vv, 今朝起身勁攰 ...

試過一個星期都無
love_bbbabe
|
一般日日都有,但都有試過隔兩日先有。你可以食吓孕婦益生菌
freshrose
|
日日都有,我有食橙同乳酪
Sw55
|
最耐試過四五日先去一次,谷到個肚好漲,結果要飲咖啡加食勁多菜先去到
Sw55
|
最耐試過四五日先去一次,谷到個肚好漲,結果要飲咖啡加食勁多菜先去到
sugizo828
|
Sw55 發表於 18-9-9 17:45
...
我今朝就係飲左幾啖coffee, 加麥皮 ,就有得屙,如果悟係就係咁谷住谷住,好辛苦
JD930
|

暫時每日都有
Connie_cat
|
而家29週,暫時日日都有,試過三次隔日先有
我要做媽媽
|
我都試過一個禮拜冇便便,我便秘得好犀利,仲生埋瘡
sugizo828
|
我仲以為兩日冇便便好多添, 原來有成個星期冇得屙都有,辛苦晒媽媽喇,我今日又買左西梅汁飲,希望悟洗出力屙先有,有時出完力好驚
kmbb519
|
我一直都每天去到,啱啱 33w 開始去唔到 諗緊去買益生菌食.... 呢度媽媽介紹 袁詠儀果隻....
HongV
|
食生果一定有得去,一唔食就去唔到,我自己食咩生果都見效
haha748494
|
朝早起身空腹飲一大杯水,可以清理腸胃。另外可以試下食火龍果。
kinam520
|
我都好想知大家食咩可以去到便便, 我食生果, 食勁多菜飲水都冇用...
麻每吉
|
我依家朝早飲熱水,散下步咁

頭兩個月成日訓唔落街行,條腸都無點郁所以有試過幾日無去,依家日日有
lovemeow
|
kinam520 發表於 18-9-13 21:42
我都好想知大家食咩可以去到便便, 我食生果, 食勁多菜飲水都冇用...
...

我發覺食幾多菜和生果都不及飲暖水work
pigpigFF
|
依家好經常2-3日先一次, 16W.
早期好點, 中期開始可能materna食關系就容易左便秘