懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

lovemeow 發表於 18-9-14 09:22
我發覺食幾多菜和生果都不及飲暖水work

我有飲暖水, 因為我唔飲凍水... 都冇咩用咁.. 醫生開過纖維粉比我食, 但係食過一次唔敢再食, 頭痛, 同成個肚那住痛既感覺好辛苦.... 好似搞肚痛個種感覺, 但又唔係去得好好

大宅

sugizo828 發表於 18-9-9 11:00
我聽日就32wk,最近有小小便秘,隔日屙,又悟敢出力,飲水又成日去住廁所,尋晚起身3次去vv, 今朝起身勁攰 ...

2日一次,間中食生果、乳酪,益力多日日食~

大宅

kinam520 發表於 18-9-14 13:21
我有飲暖水, 因為我唔飲凍水... 都冇咩用咁.. 醫生開過纖維粉比我食, 但係食過一次唔敢再食, 頭痛, 同 ...

係要飲大量暖水啵,
我都有試過叫醫生開纖維粉,我食過一次又無話會頭痛

大宅

我自己都買左纖維粉,暫時都未需要飲住,不過今日去得比較辛苦,kick 住kick住,悟上悟落😂又要用力,分左幾次屙,又飲coffee,又飲奶又飲水, 先得,最終仲要屙塞埋個屎坑 😂

珍珠宮

試過2日,第三日就有得屙了!蔬菜要多食

大宅

成日都要諗住第二朝食乜先有得屙,因為一冇得屙,條腸會痛,谷住好悟舒服,加上而家食飽又反胃, 頂上頂落

複式洋房

我聽日就32wk,最近有小小便秘,隔日屙,又悟敢出力,飲水又成日去住廁所,尋晚起身3次去vv, 今朝起身勁攰 ...

最多試過兩日一次。之後每日食一個火龍果基本上日日都會有。如果唔掂。可以食紅肉火龍果。

複式洋房

回覆樓主

奇異果2粒,即刻有

別墅

一向有便秘,懷孕後更嚴重!最耐試過谷左一個星期多痾得出個陣都好辛苦,要好用力又出曬冷汗搞個幾兩個鐘先痾到之後食益生菌,就好少少!平均4日痾到一次!

大宅

我尋日屙完,今日個肚悟係幾舒服,成日都好似有屎意咁,今朝一起身屙左小小,到而家都係悟係幾舒服,悟知係咪尋日太用力呢

複式洋房

回覆樓主:

食火龍果堅有用~我35 week 暫時都日日去到
試過吾食火龍果隔日至去到一次

複式洋房

MAMAHANA 發表於 18-9-15 15:50
一向有便秘,懷孕後更嚴重!最耐試過谷左一個星期多痾得出個陣都好辛苦,要好用力又出曬冷汗搞 ...

我都不耐有便秘問題,一星期係閒事
請問你食邊隻益生菌

男爵府

我日日都佢嘅。而且好準時

別墅

YLdreams 發表於 18-9-15 20:17
我都不耐有便秘問題,一星期係閒事
請問你食邊隻益生菌

Proven

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我果時候最耐系一個禮拜一次,而且大便都好硬

大宅

我飲西梅汁,呢兩日都好暢順

首頁