做左三/四年全職媽媽,老公冇俾家用應該嗎?

Elva1108
|
想知道大家老公會唔會俾家用,小朋友冇人湊,自己翻唔到工,冇收入,老公唔俾家用點處理,同距傾過,距竟然話我講我冇錢你吹咩?因為距做裝修,一日話有1200,有時返工有時冇,有時ot成晚冇返屋企距都冇講,我都唔知道究竟距一個月幾多收入,我估三萬幾,但距成日話冇,而家好煩因為個b開學有好多野買,但距唔肯拿錢出來,我想返工但小朋友又冇人操,99住一起冇返工但又唔肯幫,又唔方便叫自己媽過來,點搞,心急
shannon_fky4186
|
Elva1108 發表於 18-9-9 18:21
想知道大家老公會唔會俾家用,小朋友冇人湊,自己翻唔到工,冇收入,老公唔俾家用點處理,同距傾過,距竟然 ...

就算我地呢度所有人都話你老公唔應該,你老公都唔會因此而俾家用你。

夫妻關係如何?
你做左幾耐ftm?
peggypeggy820    發表於 18-9-11 14:00
ml628
|
想知道大家老公會唔會俾家用,小朋友冇人湊,自己翻唔到工,冇收入,老公唔俾家用點處理,同距傾過,距竟然 ...

吓,冇家用,你又冇收入,平曰開支怎辨架呢?
Nancy20090615
|
小朋友開學佢話無錢? 重話吹咩? 無錢唔係去籌簱, 係講吹咩唔鬼理你同个女? 人來架? 諗到今次錢, 之後你又點呢?
至愛朱古力
|

你平時靠咩過活呀?你個死佬賤到無人有,個仔佢無份㗎?你又白痴!無錢,無人湊,生仔出黎托咩?
ninachu
|

咁緊急情况,阿b返全日,你快D揾份工賺$,唔係仲諗住靠你c6呀嘛
心煙紅
|

裝修呢行好少開夜,除非做商場,我都是僱主,一般開夜18:00-20:00二小時計半工,20:00-22:00四小時計一工,10:00-1:00am又要比多一工,,其實佢會唔會賭錢
Lili1113
|
完全冇錢過你手?當初尿片奶粉邊個俾?
Holidaykiki
|
你同C6冇商量過昵個問題先轉ftm? 你C6咁既反應衰到冇人有
kiss
|

咁你日常生活點過㗎?
Solarflare
|
你老公一向對你咁姑寒?
所以話千其唔好同姑寒男人結婚。
下半世都有排受。
你找社工傾下先, 睇下佢地點樣可以幫到你, 你唔使錢你個小朋友都要洗錢。同埋萬一離婚你點樣申請公屋同綜緩。
唔好指望呢個男人了。你有老公等於無老公, 小朋友有老豆對於無老豆。

cheese1987
|
咁都得?點解忍到佢咁耐
章魚妹妹
|
完全唔係正常家庭,點可能無家用湊小朋友做ftm?
Cinder_ella
|
章魚妹妹 發表於 18-9-10 11:14
完全唔係正常家庭,點可能無家用湊小朋友做ftm?

似係新移民
chengcheung
|
Cinder_ella 發表於 18-9-10 23:45
似係新移民

就算人哋係新移民咁又點?新移民唔係人?
新移民就唔值得收家用?
Cc2017cc
|
你老公想點?
平時你點生活?你有父母可以幫你?
heather1106
|
報警或搵屋苑議員。話你地幾仔乸已經兩日冇食飯 個老公吾俾錢。
little06
|
娘家同你屋企遠唔遠?唔遠湊去娘家再返工得唔得?
成屋廢人,對得耐人都癲,自力更生最安全。
你c6 唔俾家用仲要唔見人,好大機會包二奶!
靚豬豬
|
至愛朱古力 發表於 18-9-9 20:26
你平時靠咩過活呀?你個死佬賤到無人有,個仔佢無份㗎?你又白痴!無錢,無人湊,生仔出黎托咩?
...

雖然你鬧得好似有d過火,但又不得不認同
靚豬豬
|
想像唔到樓主平時點過活 ? 靠搣自己私己錢 ?