夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 Happyhappylive 的帖子

水電費距自己負責,我自己費用自己不包括自己電話費日常用品,小朋友玩具衫等等我自己出錢,後尾小朋友返學我自己有少少收入加埋屋企人俾嘅嫁妝積蓄拿出來用囖。五年啦!冇必要再繼續,我已經提出離婚。家暴零容忍

複式洋房

回覆 expensive1912 的帖子

自己有積蓄。揾過社工,冇咩用,轉介左律師,寄左離婚協議距唔肯簽

複式洋房

回覆 idak 的帖子

溝通過,距直接話唔好指意想用距一分錢。我操女用自己積蓄嫁妝,放學食下點心,買下生果或者放假出去都要錢,我自己俾。距一分錢唔會俾我,但屋企水電應該係距俾,因為同99住,距冇講過,我都唔知d費用係距俾定距媽俾。。。。不過受左甘耐冷暴力,發生左d事之後我已經決心離婚

大宅

Elva1108 發表於 19-3-23 12:05
回覆 idak 的帖子

溝通過,距直接話唔好指意想用距一分錢。我操女用自己積蓄嫁妝,放學食下點心,買下生果 ...

你試吓揾人幫你凑女,揾份工。

複式洋房

回覆 靚豬豬 的帖子

自己之前做野有收入,有積蓄嘛,距知道我身邊有錢就一分唔俾,講明要我自己用自己錢。。。。。我而家離開渣男自力更生啦!雖然開始都會有各種唔適應,但哩一步點都要行嘎啦。。。。小朋友無辜,但冇溫度冷暴力的家庭一d都冇必要維持落去

翡翠宮

回覆樓主:

家暴第一時間報警
叫佢有乜同差佬傾

複式洋房

回覆 Solarflare 的帖子

當初知道距孤寒冇錢仲嫁距,以為有家庭之後距會有動力去揾錢,點知就算有錢之後都係甘。真係天真。。。男人到一定年齡冇錢一定冇能力果然係真,有能力有責任心的人,就算平時人工低,唔大洗嘅話出社會甘多年應該唔多唔少都會有積蓄囖。。。我自己工作兩三年咋,都有d積蓄,完全估唔到距三四歲歲完全沒有積蓄,做左爸爸之後返工冇俾家用之餘,一日到晚唔見人,就算大人冇感情,個女距都有份掛?哎,不過而家已經係過去式,分居左,提離婚,但未搞定。應該要揾律師起訴單方面離婚,而家係餐廳做pt賺錢,之後起訴離婚,希望順利

男爵府

Elva1108 發表於 19-3-23 12:11
回覆 靚豬豬 的帖子

自己之前做野有收入,有積蓄嘛,距知道我身邊有錢就一分唔俾,講明要我自己用自己錢。 ...

好開心見你醒左,你上次出鋪,我已經覺得你應該早走早著

伯爵府

Kapo1021 發表於 18-9-11 22:31
做ftm又無家用,老公日日拎啲錢唔知去邊都唔養老婆仔女,我應該會離婚,反正個男人靠唔住無責任感無L用,我 ...

比我都會離婚。吾比錢養老婆仔女嘅男人要尼做咩

伯爵府

Elva1108 發表於 19-3-23 12:19

當初知道距孤寒冇錢仲嫁距,以為有家庭之後距會有動力去揾錢,點知就算有錢之後都 ...

尼d咁仆街嘅男人。早走早着。你跟佢咁多年。仔女都吾養。你走遲左呀

伯爵府

恭喜妳早日甩難,咁嘅男人真係算把啦

大宅

Elva1108 發表於 19-3-23 11:53
回覆 心煙紅 的帖子

距成日凌晨返,或者唔返屋企都完全冇交代,幾年來全部分房訓。。。。後尾家暴,公眾場 ...

家暴你打去風雨蘭!有社工會幫你㗎

男爵府

鄧樓主高興,遠離賤男重新了

珍珠宮

Elva1108 發表於 19-3-23 12:19

當初知道距孤寒冇錢仲嫁距,以為有家庭之後距會有動力去揾錢,點知就算有錢之後都 ...

佢緊係唔想離婚啦,如果離婚打官司,佢應該打唔贏妳,尤其如果佢有打妳的案底。個贍養費多數會判佢負責畀個女。因為佢收入比妳高,比妳穩定。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁

尾頁

跳至