化學懷孕

Aprken
|
化學懷孕其實可以避免嗎?今次化學懷孕會唔會影響將來懷孕?

dolldollk
|
Aprken 發表於 18-9-9 18:57

其實無咩特別原因, 可能佢無著好床, 可能佢本身發育有問題, 每次懷孕都係獨立既過程黎, 好難講, 我都試過化學, 之後就keep住針灸艾灸, 運動加健康飲食, 只可以做哂自己做到既事, 比bb有個好環境著床
Aprken
|
回覆 dolldollk 的帖子

多謝你既分享。 盼望差不多兩年,第一次用驗孕棒驗到,轉頭又沒有了。
真係好傷心。
dolldollk
|
Aprken 發表於 18-9-9 21:53
回覆 dolldollk 的帖子

多謝你既分享。 盼望差不多兩年,第一次用驗孕棒驗到,轉頭又沒有了。

我明, 個時我連化學懷孕都唔知係咩, 完全無諗過發生係自己身上, 放心~只要調理下好快又會中, 比d信心!
yimanyip
|
dolldollk 發表於 18-9-9 20:12
其實無咩特別原因, 可能佢無著好床, 可能佢本身發育有問題, 每次懷孕都係獨立既過程黎, 好難講, 我都試過 ...

請問化學懷孕點樣先知自己係
dolldollk
|
yimanyip 發表於 18-9-9 22:39
請問化學懷孕點樣先知自己係

超早期流產, 可能5到6w突然有日大出血又乜都照唔到, 驗都HCG都奇低咁, 可以睇下驗孕棒有無keep住加深/驗血睇下有無翻倍, 有d人驗到有線,但係過幾日白板都好大機會係
RubyYu07
|
每一胎都係獨立架~所以唔使擔心會影響都以後,安心調理好身體。
~瑤瑤~
|
我生完大仔後試過6w照到閃閃,到9w冇心跳,又試過化學&空心胎,最後都順利陀細仔,而家19m喇。
每胎都係獨立,唔洗膽心。
其實如果我哋唔係咁準時或未到m時驗,有時可能根本唔知化學過,只低當遲來M。
加油
cyy003
|
回覆 Aprken 的帖子

我明白會好傷心呀:( 最可憐係實在太常見 1 in 7! :(:( 下次再加油呀!
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-9-9 22:50
每一胎都係獨立架~所以唔使擔心會影響都以後,安心調理好身體。

對亞,唔好擔心太多,心情放松D
yimanyip
|
dolldollk 發表於 18-9-9 22:48
超早期流產, 可能5到6w突然有日大出血又乜都照唔到, 驗都HCG都奇低咁, 可以睇下驗孕棒有無keep住加深/驗血 ...

明白,即係唔出血無咩特別就安全啦
dolldollk
|
yimanyip 發表於 18-9-10 08:25
明白,即係唔出血無咩特別就安全啦

唔出血當然最好~最緊要放鬆心情, 心情都有影響架
我要做媽媽
|
一兩次可能系偶然,但係如果經常系咁既我覺得需要睇下醫生
Aprken
|
其實用驗孕棒驗到有條好弱條,之後個肚有啲乸住痛,其實係咪都多數係化學懷孕嫁啦?
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-9-10 08:23
對亞,唔好擔心太多,心情放松D

所以bb同媽咪都要加油啊!
Manmancher
|
Aprken 發表於 18-9-9 18:57

請問你遲左月經幾耐先化學?
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-9-10 15:09
所以bb同媽咪都要加油啊!

係亞,BB大人一齊加油
Aprken
|
回覆 Manmancher 的帖子

遲左三、四日,醫生之後話一係真係超早期懷孕,一係就“化學懷孕”之後再講解我聽,卵子有受精,但係未着到床。就叫我等多五日再去見佢,但係呢5日好驚,唔知係唔係我太驚影響到啦!未到5日就大姨媽到啦。
Manmancher
|
Aprken 發表於 18-9-11 09:30

遲左三、四日,醫生之後話一係真係超早期懷孕,一係就“化學懷孕”之後再講解我聽 ...

咁化學這次m有冇特別痛/唔舒服丫?m完洗唔洗去照下內膜仲厚唔厚同清乾淨未?
Aprken
|

其實醫生話好似m come,可能會比平痛d,量都會比平時多d。因為好多人都唔知道自己係化學懷孕,以為M come遲左,我呢兩日睇左好多好多相關既資料,好多人都會試過,只係睇下你知唔知道姐。
放鬆D,下次再努力。(其實我自己都要放鬆D