樓市下跌緊?

mama01
|
今日經過地產,個個賣盤廣告數字都加個「減」字,由減30萬-100萬不等。我係中西區,你地果區有無呢個情況?
CathyChan1126
|
mama01 發表於 18-9-9 22:07
今日經過地產,個個賣盤廣告數字都加個「減」字,由減30萬-100萬不等。我係中西區,你地果區有無呢個情況? ...

有,藍田呢邊居屋,公屋都有
超級特務
|
今日經過地產,個個賣盤廣告數字都加個「減」字,由減30萬-100萬不等。我係中西區,你地果區有無呢個情況? ...

細價樓,居屋,開始回緊。
升咁多,回果少少不算甚麼?
MM2H
|
回吐好正常,但如有些人講話要跌起碼3~5成就確係諗多了
Teresa
|

我都係中西區,自住層樓每月自動email黎估價,今個月計,係比上月跌左少少,但係個trend仍然升緊。
mercurycc
|
係回左小小,其實正常,因為太多業主太進取叫得太高。
good_pig
|

我感覺係之前叫價太狼...而家減返d咋
happycathome
|
Teresa 發表於 18-9-9 22:27
我都係中西區,自住層樓每月自動email黎估價,今個月計,係比上月跌左少少,但係個trend仍然升緊。
...

邊間銀行有此服務?
miyukib
|
係咩?但估價又升左喎
CherryCake
|
...

如果升,又唔怕收呢d email
wingyee_ma
|
...

邊間銀行有尼個服務?
YAC0601
|
升左咁耐,減少少咋喎。
即係升左50%,依家只係減左升45%,咁係加定減?
mln
|
報章都有話跌落少少
Jane1983
|
升咗咁耐,升得咁癲,而家回落一下都唔知叫唔叫做跌!
cindy618
|
有咩?
cake05
|
個個之前太進取
kenshiro18
|
同類樓成交價大概800萬
叫價1000萬,最後劈一成900萬成交
報紙話劈一成,就係咁
Poyau
|
kenshiro18 發表於 18-9-9 23:33
報紙話劈一成,就係咁

mickeywinnie3
|
kenshiro18 發表於 18-9-9 23:33
報紙話劈一成,就係咁

龍山仔仔
|

廣告就一定係老作架啦,電視訪問施永青時,作都認~

停止左升就係真,回少少都唔出奇,但想佢跌兩成都已經係「諗多左」,啲地產商一手樓點會肯減丫,二手就自然減唔成~

都係果句,「跌一半我都賺兩球」因為之前升得太勁喇~