照唔到

AgnesChanChan
|

8月28日自己驗到有,9月1日去診所醫生都驗到
昨天9月8日私家照唔到有胎,醫生話驚宮外孕,寫信叫我去驗血。

大家有無試過?so far 無見啡紅無肚痛

唔通係化學懷孕?去唔去驗血好,定遲下再照?
yimanyip
|
AgnesChanChan 發表於 18-9-9 22:09
昨天9月8日私家照唔到有胎,醫生話驚宮外孕,寫信叫我去驗血。 ...

你幾多週? 太早照唔到,因為我四週醫生都話太早照
dolldollk
|
AgnesChanChan 發表於 18-9-9 22:09
昨天9月8日私家照唔到有胎,醫生話驚宮外孕,寫信叫我去驗血。 ...

你最後一次經期既第一日係幾時呀? 太早照唔到d醫生多數都保險話怕宮外孕, 起碼6週多先好去照
RubyYu07
|
宮外孕係萬一痛起身,係劇痛果隻,甚至危及性命。所以醫生咁建議,都係要重視下。
cyy003
|
回覆 AgnesChanChan 的帖子

驗血好! 醫生講得出一定有佢原因
懷孕低過一千係有可能照唔到,但高過都照唔到就要入院喇
同埋要48小時再驗去睇上升水平達唔達到標呀
GOGOGO

haha748494
|
要穩陣就最好睇醫生驗血,排除宮外孕可能。
|
haha748494 發表於 18-9-11 16:12
要穩陣就最好睇醫生驗血,排除宮外孕可能。

今日去左政府急症,照肚都係無照到有,驗孕仍然係positive

叫我入院檢查,我唔入,約了聽日再黎抽血
o12345678
|
AgnesChanChan 發表於 18-9-12 17:20

今日去左政府急症,照肚都係無照到有,驗孕仍然係pos ...

你幾多weeks 照肚未必照到
|
o12345678 發表於 18-9-12 18:47
你幾多weeks 照肚未必照到

計有7wk
helolex
|
AgnesChanChan 發表於 18-9-12 20:54
計有7wk

你係照陰超都照唔到嗎?有無胎囊?
mcdull_0000
|
AgnesChanChan 發表於 18-9-12 20:54
計有7wk

但如果你一向m 唔準,可能未必有7wk,可能只有6wk,6wk 就未必照到啦,你等多一兩星期再照啦
mcdull_0000
|
AgnesChanChan 發表於 18-9-12 17:20

今日去左政府急症,照肚都係無照到有,驗孕仍然係pos ...

試下照陰超
bchuma
|

太早係照唔到嘠。唔使擔心
RubyYu07
|
樓主有去驗血嗎?有無結果?
|
helolex 發表於 18-9-12 21:16
你係照陰超都照唔到嗎?有無胎囊?

咩都無
|
RubyYu07 發表於 18-9-12 23:00
樓主有去驗血嗎?有無結果?

醫生寫左今日同後日去驗
hamsterma
|

可以驗血看看,同埋會唔會太早照
haha748494
|
回覆 AgnesChanChan 的帖子

希望明天順順利利,加油吖。