八達通唔見左有可能搵得返嗎?

Babypink髮飾
|
頭先出街增值時整唔見左,我剩係知個八達通號碼,但冇登記過,如果有人執左,佢有冇辦法聯絡到我?
jessiemom
|
我個仔上次喺巴土跌左我就喺巴士公司認領番。你如果喺街跌,好心人會唔會交去地鐵站?你明天可以去問下
Babypink髮飾
|
jessiemom 發表於 18-9-9 22:35
我個仔上次喺巴土跌左我就喺巴士公司認領番。你如果喺街跌,好心人會唔會交去地鐵站?你明天可以去問下 ...

唔該曬你

大喬
|
即刻報失啦,驚比人執左用曬啲錢.
fongfonglover
|
如果遇到好人應該會交俾車長/mtr 職員,上次我女喺mtr附近跌左學生個人8達通,膽粗粗問mtr職員,好在有人執左交俾佢地,唔係要申請過就煩
jessiemom
|
fongfonglover 發表於 18-9-9 23:06
如果遇到好人應該會交俾車長/mtr 職員,上次我女喺mtr附近跌左學生個人8達通,膽粗粗問mtr職員,好在有人執 ...
我都係博一博打去巴士公司問下,點知真係有,仲原封不動成個銀包一樣野都無少,其實香港仲有好多好心人
heiheiada
|
我試過執到3次,都係交去 MTR。
lailaiha
|
好難講
我仔唔見左n次都揾唔到
其中一次仲係喺學校唔見
jannlly
|
大喬 發表於 18-9-9 22:50

個人八達通和有自動增值八達通先有報失服務。
timycy
|
我試過,仲要好多年後拎返餘額同按金!

中學時代有相有名嘅學生八達通,由中學用到出黎做野返工。。有次返工出閘後跌左,起碼10年後,我收到八達通公司寄黎嘅信,話有人執到叫我憑信去地鐵站客務中心拎返按金同餘額。。收到信我都呆一呆。。
micmic0829
|
我個囡都試過跌八達通,仲連埋其他卡一齊跌咗喺架小巴到。一落車已經發現,喺個站到等同一架小巴再埋站去搵,點知已經比人攞咗
JD930
|
Babypink髮飾 發表於 18-9-9 22:36

唔該曬你

cchippp
|
timycy 發表於 18-9-10 03:00

中學時代有相有名嘅學生八達通,由中學用到出黎做野返工。。有次返 ...

跌左落結界 十年後出返黎
|
jessiemom 發表於 18-9-9 23:33
我都係博一博打去巴士公司問下,點知真係有,仲原封不動成個銀包一樣野都無少,其實香港仲有好多好心人
...

你好好彩呀
|

中學時代有相有名嘅學生八達通,由中學用到出黎做野返工。。有次返 ...

10年都仲失而復得?強呀
野原美冴
|
跌過3張,有報失和去跌的地方問,無一張尋回。
tsung
|

Protea
|
jannlly 發表於 18-9-10 00:12
個人八達通和有自動增值八達通先有報失服務。

我相信係啦! 我上次唔見左一張普通的成人八達通, 想同地鐵報失, 我記得no., 希望佢地留意如果有人執到可以比番我, 但佢地話無得報失的, 只叫我自己揾清楚。
Babypink髮飾
|

好彩我每次都入一百,唔算多錢最多入二百
Babypink髮飾
|

咁犀利